Movistar en Landa geloven in Vuelta-deelname

Movistar en Landa geloven in Vuelta-deelname

foto: Sirotti

woensdag 8 augustus 2018 om 10:48

Mikel Landa leek in de Clásica San Sebastián zijn Vuelta a España te hypothekeren. De Movistar-renner was een van de voornaamste slachtoffers van de zware valpartij in de finale van de Baskische klassieker. Het verdict in het ziekenhuis: een gebroken ruggenwervel. Het Spaanse AS meldt echter dat zowel Landa als Movistar nog geloven in een Vuelta-deelname.

Volgens de Spaanse sportkrant is men binnen Movistar ervan overtuigd dat Landa niet kampt met een gebroken ruggenwervel, maar ‘slechts’ met een scheurtje. Jesus Hoyos – de teamarts van de Spaanse ploeg – zou daarom ook optimistisch zijn, net als de entourage van de Spaanse klimmer.

Movistar liet vlak na Landa’s crash in de Clásica San Sebastián nog weten dat de renner twee tot drie weken absolute rust moet nemen, alvorens hij de training weer kan hervatten. Hierdoor leek een Vuelta-deelname uitgesloten. De klimmer hoopt nu eerder op de fiets te kunnen kruipen.

Revalideren met behulp van antizwaartekrachtmachine 
De 28-jarige Landa – die onlangs als zevende eindigde in de Tour de France – is inmiddels druk bezig met revalideren. In het poliklinisch ziekenhuis van Vitoria ondergaat hij speciale revalidatiesessies in een zogeheten antizwaartekrachtmachine, onder het toeziend oog van Mikel Sánchez.

De Spaanse arts heeft ervaring met het behandelen van sporters. Een van zijn patiënten is toptennisser Rafael Nadal, alsook enkele bekende Spaanse basketballers en voetballers. Daarnaast bezocht Landa deze week de Spaanse sportarts Javi Barrio, die in dienst is van voetbalclub Deportivo Alavés.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Bertvd 8 augustus 2018 om 11:21

De Spaanse Dick van Toorn?

Fort 8 augustus 2018 om 11:49

Zou betekenen dat Landa op het beslissende moment tegen de voet van een Nederlands renner aan gaat rijden. Stevie gaat ‘m winnen!

Olly 8 augustus 2018 om 12:47

ik krijg ergens een déjà vu als ik zie dat een wielrenner bij een spaanse toparts in behandeling is, die ook andere spaanse topsporters in zijn klantenbestand heeft.
Heeft Landa een hond? En zo ja wat is zijn naam?

iLLan 8 augustus 2018 om 15:54

Ik geloof ook zeker in Vuelta-deelname van Movistar!

Headlines

Materiaalzone

Populair