Mourey en Weber scoren, Skujiņš deelt cijfers, Cortjens de beste junior, Evenepoel in QS-tenue

zondag 11 november 2018 om 16:30
Mourey en Weber scoren, Skujiņš deelt cijfers, Cortjens de beste junior, Evenepoel in QS-tenue

foto: Photopress.be (archief)

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Toms Skujiņš, de jeugdcategorieën in Gavere en Remco Evenepoel voor het eerst in het Quick-Step-blauw.

Mourey en Weber winnen crossen in Frankrijk en Zwitserland

De veldrit in het Franse Pierric is gewonnen door thuisrijder Francis Mourey. De ervaren crosser domineerde in de wedstrijd die deel uitmaakt van de Coupe de France. Hij liet landgenoten Fabien Canal en Joshua Dubau achter zich. Thuisrijdster Marlene Petit won niet met een klein, maar met een groot verschil bij de vrouwen. Audrey Menut was op 34 seconden de tweede, voor Marlene Morel Petitgirard.

In Zwitserland werd de Flückinger Cross Madiswil gereden. Daar was het de Duitser Sacha Weber die een hele rits aan thuisrijders wist te verslaan. Marcel Wildhaber werd op vier seconden achterstand tweede. Simon Zahner eindigde als derde op tien seconden. Beste Nederlander in de uitslag was Gosse van der Meer op de zevende plaats, 1.55 minuut na winnaar Weber. Bij de vrouwen won de Italiaanse Francesca Baroni overtuigend.


Toms Skujiņš deelt cijfers van 2018

Het jaar 2018 zit er bijna op, dus voor Toms Skujiņš tijd om wat cijfers naast elkaar te zetten. De Let van Trek-Segafredo – door velen een fenomeen genoemd op social media – heeft bijvoorbeeld voor 2463 cheeseburgers aan kilocalorieën verbrand tot nu toe. Daarnaast heeft Skujiņš 1.052 uur op de fiets gezeten, 32.930 kilometer gereden en 392.772 meter geklommen. Of zoals de winnaar van Tre Valli Varesine wil zeggen: 44 dagen op de fiets en 44 keer de hoogte van de Mount Everest geklommen.


Ryan Cortjens de beste junior in Gavere

De veldrit van Asper-Gavere is bij de junioren mannen gewonnen door Ryan Cortjens. De jonge Belg wist Superprestige-leider Witse Meeussen naar de tweede plaats te verwijzen. Kersvers Europees kampioen Pim Ronhaar uit Nederland werd derde. Thibau Nys (vierde) en Yente Peirens (vijfde) eindigden buiten het podium.

Bij de eerstejaars nieuwelingen wist Aaron Dockx uit België te winnen. Zijn landgenoot Jente Michels won de cross bij de tweedejaars nieuwelingen. De beste nieuwelinge bij de meisjes was Febe De Smedt.


Evenepoel voor het eerst in tenue Quick-Step

Hij moet nog dik twee maanden wachten op zijn debuut voor Deceuninck-Quick-Step, maar Remco Evenepoel laat zich op Instagram alvast zien in het tenue van zijn werkgever. Weliswaar wel in het truitje van dit seizoen.

De 18-jarige Evenepoel vertoeft op dit moment op de Canarische Eilanden, waar hij flink aan het trainen is voor het aankomende seizoen. Het Belgische toptalent begint zijn debuutseizoen bij de profs in Argentinië met de Vuelta a San Juan Internacional (27 januari-3 februari).

Hierna staan de Volta ao Algarve, Volta Ciclista a Catalunya en de Presidental Cycling Tour of Turkey op het programma.

Dit artikel delen:

10 Reacties

NielsCos 11 november 2018 om 13:32

Is zeker niet het nieuwe truitje voor volgend seizoen, gewoon het tenue van dit jaar (2018)

0
rahimns 11 november 2018 om 14:05

Zo dit is slecht… als die jongen nu niet naast zijn schoenen gaat lopen weet ik het ook niet meer. Er staat echt niets nieuws in dit artikel. hashtag komkommertijd

0
Mwielerfan 11 november 2018 om 16:32

Ja van een foto in het oude truitje van je nieuwe ploeg moet je wel verwaand worden?

0
rahimns 11 november 2018 om 18:55

Ik had verwacht dat je het cynisme er wel uit kon halen… had ik er toch een knipoog achter moeten zetten. Was meer richting WF dan naar Remco.

0
wielrenner 11 november 2018 om 14:07

Wat heeft wielerflits toch met die knul??

0
ASF 11 november 2018 om 14:23

Veel reacties van leden, dus veel clicks op het artikel

0
storm-biker 11 november 2018 om 14:14

Zal z’n huidige ploeg blij mee zijn. Hoort gewoon tot 31 december in de kleding van Acrog- Pauwelssauzen – Balen BC te rijden.

0
boenk 13 november 2018 om 01:27

Hij is op trainingsstage, hij rijdt geen wedstrijden. Als die gaat trainen in een witte T-shirt, gaat zijn sponsor daar ook niet veel op te zeggen hebben denk ik. Ten tweede, hij zal geen wedstrijden meer rijden voor zijn oude ploeg. Zijn seizoen zit er op, hij is nu aan het voorbereiden voor wedstrijden die hij voor QS zal rijden in januari. Als hij daar in januari moet presteren, moet hij ook op stage, gaat zijn oude ploeg dat ook betalen? Of mag hij pas op stage gaan twee weken voor hij aan de bak moet?

Maar de grootste reden van al was, dat Acrog-Pauwels een team was van twee keer niks. Dat team heeft niks te betekenen zonder Remco. Hetgeen ook mooi geïllustreerd werd in die ploegentijdrit, waar Remco al het kopwerk heeft gedaan, en ze nog niet konden volgen, moest Remco heel de tijd wachten en inhouden, en hadden ze een zeer povere tijd. Dat team mag op de knieën Remco zijn voeten kussen, voor alle publiciteit die hij hen gebracht heeft. Brabants kampioen op de weg en tijdrijden, Belgisch kampioen op de weg en tijdrijden, Europees kampioen op de weg en tijdrijden, wereldkampioen op de weg en tijdrijden. meer dan 75% van de wedstrijden waaraan hij meedeed gewonnen, elke rittenkoers gewonnen. En als klapper op de vuurpijl, heeft hij vorige zomer al een aanbod van een veel betere juniorenploeg geweigerd UIT DANKBAARHEID tov Acrog-Pauwels om hem “een kans te geven”. Hij had voor een veel beter team met veel meer mogelijkheden kunnen rijden (Van Moer), maar heeft toen gekozen om bij zijn team te blijven, puur uit respect en dank, terwijl hij hen op dat moment al meer dan voldoende bedankt had met zijn benen. Maar dat past natuurlijk niet in het plaatje van de arrogante Remco, de dikke nek die denkt dat de zon uit zijn reet schijnt. Nee laat ons maar wat staan lullen over het feit dat hij tijdens zijn trainingen niet rijdt in het tenue van zijn oude team waar hij niet meer voor zal rijden. De ondankbare hond.

0
Mwielerfan 11 november 2018 om 16:34

Belachelijk eigenlijk dat contracten van 1 jan tot 31 dec lopen. 1 nov tot 31 oktober is veel logischer. Dan betaalt de ploeg die gaat oogsten het salaris dat in november en december geïnvesteerd moet worden.

0
ah-ja 11 november 2018 om 17:11

Woow staat Remco goed!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone