Mountainbikester Jolanda Neff breekt hand tijdens wereldbeker Leogang

maandag 14 juni 2021 om 10:40
Mountainbikester Jolanda Neff breekt hand tijdens wereldbeker Leogang

foto: Cor Vos

Jolanda Neff heeft een handbreuk opgelopen bij een val tijdens de wereldbeker mountainbike in Leogang. Desondanks wist de Zwitserse, die deel uitmaakt van de olympische ploeg voor Tokio, de wedstrijd uit te rijden en als vierde over de streep te komen. Het is nog niet duidelijk wat voor gevolgen haar blessure heeft voor haar programma.

“Het lijkt erop dat ik mijn hand heb gebroken, maar naar omstandigheden gaat het goed met me”, liet Neff in een videoboodschap op Instagram weten. “Ik kwam vrij hard ten val, wat niet op tv te zien was. Toch kon ik verder rijden en nog vierde worden, al voelden mijn benen eigenlijk beter. Al met al ben ik tevreden met mijn wedstrijd.”

Wat de gevolgen van haar val voor haar programma zijn, is nog niet bekend. De 28-jarige renster maakt samen met Sina Frei en Linda Indergand deel uit van de Zwitserse damesselectie voor de olympische mountainbikewedstrijd in Tokio. Die staat voor dinsdag 27 juli op de agenda. Daarvoor staat nog de wereldbeker in Les Gets (2-4 juli) gepland.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Barry Batsbak 14 juni 2021 om 12:08

Val in de vierde ronde dan? Ze ging ook wel all-in van de wortelafdaling af. Misschien iets teveel gewaagd om de tweede plek op dat moment veilig te stellen.

Headlines

Materiaalzone

Populair