Moscon moet zich verantwoorden bij UCI

dinsdag 23 januari 2018 om 20:28
Moscon moet zich verantwoorden bij UCI

Gianni Moscon moet zich gaan verantwoorden bij de disciplinaire commissie van de UCI. De Italiaan zou afgelopen oktober tijdens de Tre Valli Varesine Sebastien Reichenbach moedwillig van de fiets hebben geduwd. De UCI onderzoekt het incident.

Reichenbach brak door de val zijn elleboog en bekken. Volgens de Zwitser en diens team FDJ, is de actie van Moscon een afrekening na een tweet van de Zwitser eerder vorigseizoen. Moscon discrimineerde in de Ronde van Romandië Reichenbachs ploeggenoot Kévin Reza, waarna de Zwitser op Twitter hard uithaalde naar de Italiaan. Die kwam in Tre Valli Varesine volgens Reichenbach verhaal halen. “Plots kreeg ik een duw van Moscon. Hij heeft zich opzettelijk tegen mij geworpen”, zei hij in november.

Reichenbach en enkele getuigen hebben inmiddels een verklaring afgelegd bij de disciplinaire commissie, meldt Cyclingnews. Komend jaar zal de Italiaan van Sky hetzelfde moeten doen. Een officieel verzoek is nog niet verstuurd. Wanneer hij schuldig wordt bevonden aan (‘Behaving in a violent manner’) dan riskeert hij een schorsing van één tot zes maanden.

Dit artikel delen:

26 Reacties

aedk 16 februari 2018 om 15:51

Al iets meer bekend over deze zaak Moscon??? Moet volgende week mijn ploeg voor het wielerjaarspel inleveren en heb hem in mijn ploeg staan.

Headlines

Materiaalzone

Populair