Moscon blijft bij Sky en krijgt kopmanschap in Vlaamse klassiekers

Moscon blijft bij Sky en krijgt kopmanschap in Vlaamse klassiekers

Moscon op Carrefour de l'Arbre - foto: Sirotti

maandag 27 november 2017 om 20:00

Gianni Moscon is na een sportief sterk jaar beloond door de ploegleiding van Sky. De 23-jarige Italiaan ondertekende een nieuw contract en heeft de toezegging dat hij in de Vlaamse klassiekers het kopmanschap mag dragen. Afgelopen jaar eindigde Moscon als vijftiende in de Ronde van Vlaanderen en als vijfde in Parijs-Roubaix.

Voorjaarsklassiekers
De Italiaanse kampioen tijdrijden doet zijn verhaal in een groot interview met La Gazzetta dello Sport. “Roubaix is een unieke koers. Ik voel voor geen enkele andere wedstrijd dezelfde liefde. Mijn vijfde plek was de bevestiging dat ik hier in de toekomst op een heel hoog niveau kan meedoen. Ik moet dan wel alleen aankomen, omdat mijn sprint een probleem is. In vergelijking met de kasseienspecialisten, ben ik maar een lichtgewicht. Ik ben ook langzamer dan hen in een sprint. Ik moet aanvallen en ik moet hopen dat ik op de beslissende momenten betere benen heb dan mijn concurrenten. Maar ik weet nog niet of en hoe dat gaat gebeuren.”

Tour-debuut
Als het aan de ploegleiding van Sky ligt, maakt Moscon komend jaar zijn debuut in de Tour de France. In de toekomst wil de Italiaan zelf grote rondes winnen. “Ik reed goed in de Vuelta a España, maar ik werkte daar voor Chris Froome. Als mijn werk erop zat, kon ik uitbollen. Als ik toen zelf de kopman was geweest, dan was ik niet in de top-10 geëindigd. In 2018 ben ik wel de kopman in de klassiekers. Ik had graag de Giro d’Italia gereden, omdat – naar wat ik gehoord heb – er een tijdrit in de Trentino-regio is, waar ik mijn tricolore had kunnen laten zien. Maar de ploeg wil dat ik mijn debuut maak in de Tour de France en dat is ook speciaal.”

‘Mijn imago is beschadigd’
Moscon heeft zijn contract bij Sky tot en met 2019 verlengd. Hij voelt zich bij die ploeg op zijn gemak en denkt er bovendien het meeste te kunnen leren. Toch waren het niet alleen de sportieve prestaties waarmee Il Trattore dit jaar het nieuws haalde. De nummer drie van de Ronde van Lombardije heeft Kévin Reza gediscrimineerd en zou bovendien Sébastien Reichenbach bewust van zijn fiets hebben geduwd. “Ik heb een fout gemaakt met wat ik zei tegen Kévin. Dat heb ik direct toegegeven en we hebben het samen gelijk uitgepraat. Wat betreft Reichenbach: veel mensen vragen zich bij mij af wat zijn probleem is. Ik heb ook getuigen. Ik heb niets verkeerd gedaan en niets met opzet gedaan. […] Ik moet nog beslissen hoe ik op zijn aantijgingen ga reageren, want mijn publieke imago is beschadigd.”

Dit artikel delen:

26 Reacties

klootje kriekeljon 4 december 2017 om 13:01

Je zou het woord kunnen veranderen in West-Jeruzalem-fooi.

0
  • 1
  • 2

Net binnen

Populair

Materiaalzone