Moreno Moser over slecht jaar: “Ik begrijp niet waarom”

dinsdag 4 november 2014 om 10:27

foto: Sirotti

2014 was niet het jaar van Moreno Moser. De Italiaan reed sinds zijn entree in het profpeloton in 2012 de pannen van het dak, maar kon in het afgelopen seizoen geen potten breken. Ook voor hemzelf is het gissen naar de reden waarom. “Ik heb geen fysiek probleem.”

“Het seizoen ging niet goed, daar kan ik niet omheen”, is de 23-jarige Cannondale-coureur duidelijk tegenover Tuttobiciweb. “In 2012, mijn eerste jaar als prof, heb ik vijf wedstrijden gewonnen. Vorig jaar won ik nog de Strade Bianche, en dit jaar heb ik geen moment de benen van die goede dagen gevonden. Helaas begrijp ik niet waarom.”

“Ik weet het niet… Ik merk dat ik op hetzelfde punt sta als vorig jaar, in feite ben ik nog slechter dan in 2013 en ik ben er nog steeds niet achter waarom. Uiteraard heb ik daar vraagtekens over. Ik heb geen fysiek probleem, maar het is lastig om een blijvende conditie op te bouwen. Ik denk niet dat dit probleem te wijten is aan een kwestie van training, omdat ik pas sterk was tegen het einde van het seizoen, wanneer ik praktisch niet meer getraind heb.”

Van ‘amateurs’ naar een nieuw project
Moser gaat het Cannondale-team (voorheen Liquigas) missen. “Het was bijna als rijden in een amateurteam, met een familiaire sfeer. Dat was omdat we allemaal Italianen waren en erg close, met de teammanager sprak je als met een vriend. Ik heb met een aantal Garmin-renners gesproken en besef dat er een heel nieuw team gevormd wordt, niet gewoon een aanvulling op wat er al was.”

“Ik wil mezelf terugvinden. Bewijzen dat dit niet mijn niveau is. Ik wil nog steeds hard werken, maar na twee jaar waarin ik niet concurrerend kan zijn op het hoogste niveau is het mentaal lastiger. Ik heb gemerkt dat mijn vorm zinloos is. De ene dag ben ik prima, de volgende dag niet vooruit te branden. Het is moeilijk uit te leggen, en het komt niet louter door training. Ik wil niet stoppen, ik houd nog steeds van mijn beroep, maar het is veel leuker als je sterk bent en ik wil er plezier aan beleven.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone