Moreno Hofland bezorgt Belkin zege in Ruta del Sol, Valverde eindwinnaar

zondag 23 februari 2014 om 16:14

Moreno Hofland heeft de slotrit in de Ruta del Sol gewonnen. De 22-jarige sprinter van Belkin wist in de straten van Fuengirola naar de zege te sprinten. De rit werd gekleurd door Tom Dumoulin, die ruim dertig kilometer in de aanval reed. Nikias Arndt (Giant-Shimano) werd tweede, Kenneth Vanbilsen (Topsport Vlaanderen-Baloise) eindigde als derde. Alejandro Valverde is voor de derde keer eindwinnaar van de Ruta del Sol.

Een kopgroep van acht renners wist uit het peloton te vertrekken, waaronder twee Nederlanders. Laurens ten Dam (Belkin) en Tom Dumoulin (Giant-Shimano) kregen Txurruka (Caja Rural-RGA), Fuglsang (Astana), Gerdemann (MTN Qhubeka), Wellens (Lotto-Belisol), Megías (Novo Nordisk) en Arredondo (Trek) met zich mee. Hun voorsprong werd niet groter dan drie minuten. Onderweg hadden de renners al drie cols overwonnen, waarna op 40 kilometer van het einde een heuvelachtig parcours begon. De finish lag na een acht kilometer lange afdaling.

Fuglsang probeerde op 36 kilometer te ontsnappen, Megías probeerde het vier kilometer later, maar beide renners werden teruggepakt door een sterke Dumoulin. Na het bijhalen van Megías trok Dumoulin zelf in de aanval. Al snel reed hij een halve minuut weg van zijn eerdere medevluchters. In het peloton nam Movistar, met Valverde in de leiderstrui, de leiding. De voorsprong van Dumoulin groeide op het peloton, terwijl in de achtervolgende groep – met Ten Dam – geen samenwerking ontstond.

Ondertussen greep op twintig kilometer van het einde Belkin de leiding in het peloton, waardoor de voorsprong van Dumoulin afnam. Het verschil kwam op vijftien kilometer onder de minuut. Op zeven kilometer van de streep was het einde verhaal voor Dumoulin, die ingerekend werd door Lutsenko (Astana). Op vijf kilometer kwam het peloton langszij en ging men zich opmaken voor een massasprint in de straten van Fuengirola. Topsport Vlaanderen-Baloise leidde Vanbilsen naar de streep, maar in de laatste meters wist Moreno Hofland nog makkelijk voorbij te komen.

flag-es Ruta del Sol 2014 (2.1)
Uitslag etappe 4: Ubrique – Fuengirola (160 km)

1. flag-nl Moreno Hofland (Belkin)
2. flag-de Nikias Arndt (Giant-Shimano) z.t.
3. flag-be Kenneth Vanbilsen (Topsport Vlaanderen-Baloise) z.t.
4. flag-be Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen-Baloise) op 1s
5. flag-be Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise) allen z.t.
6. flag-it Davide Vigano (Caja Rural-RGA)
7. flag-no Edvald Boasson Hagen (Sky)
8. flag-es Jon Izagirre (Movistar Team)
9. flag-no Daniel Hoelgaard (Etixx)
10. flag-es Alejandro Valverde (Movistar Team)

Eindklassement Ruta del Sol 2014
1. flag-es Alejandro Valverde (Movistar Team)
2. flag-au Richie Porte (Team Sky) op 20s
3. flag-es Luis León Sanchez (Caja Rural-RGA) op 22s
4. flag-es Ion Izaguirre (Movistar Team) op 33s
5. flag-ee Tanel Kangert (Astana Pro Team) op 43s
6. flag-nl Bauke Mollema (Belkin Pro Cycling) op 44s
7. flag-be Thomas Degand (Wanty-Groupe Gobert) op 51s
8. flag-es Daniel Navarro (Cofidis Solutions) op 55s
9. flag-it Michele Scarponi (Astana Pro Team) op 1m02s
10. flag-es Luis Angel Mate (Cofidis Solutions) op 1m24s

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone