Montaguti wint in Tour of the Alps

Montaguti wint in Tour of the Alps

foto: Sirotti

donderdag 20 april 2017 om 16:17

Matteo Montaguti heeft de vierde etappe in de Tour of the Alps 2017 gewonnen. De 33-jarige Italiaan van AG2R La Mondiale was in de straten van Cles de snelste man van de favorietengroep. Hij versloeg Thibaut Pinot en Rohan Dennis in de sprint. Geraint Thomas blijft de leider.

Vroege vlucht zorgt voor bloedstollende finale
Vanuit het vertrek vormde zich direct een sterke kopgroep. Jérémy Roy (FDJ), neoprof Kilian Frankiny (BMC), Davide Villella (Cannondale-Drapac), Simone Andreetta en Stefano Pirazzi (beiden Bardiani-CSF Inox) werkten goed samen, maar op de laatste beklimming van de dag spatte de kopgroep uiteen. Pirazzi was de sterkste, maar in de afdaling kon Frankiny terugkeren.

Vanuit het peloton demarreerde Hubert Dupont, die na een kilometerslange achtervolging het gat van anderhalve minuut dichtreed. Er leek voor de vluchters geen vuiltje aan de lucht, maar door hard werk van Dario Cataldo (Astana) strandde het trio aanvallers onder de vod van de laatste kilometer. In een spurt met niet-sprinters bleek Montaguti vervolgens over de snelste benen te beschikken.


Dit artikel delen:

9 Reacties

Colbrelli. 20 april 2017 om 16:20

Leuke spannende koers gezien.

Ook wel mooi voor AG2R dat ze de rit alsnog pakken nadat Dupont zijn eind/ritzege als sneeuw voor de zon zag verdwijnen.

Matisz 20 april 2017 om 16:23

Mooie koers gezien. Sneu voor de vluchters en Dupont. Waarom Cataldo als een gek het gat dichtrijdt is mij een raadsel… ahja voor een vierde plaats van LL Sanchez

Sephiroth 20 april 2017 om 16:27

jammer voor dupont frankini en pirazzi inderdaad, het was ze gegunt. Wel een leuke finale in ieder geval. Leek heel even alsof ze thomas (en landa) bijna geisoleerd hadden. Maar boswell en ellisonde kwamen toch weer terug.

reusjen 20 april 2017 om 16:43

Volgens mij klopte de tijdwaarneming voor geen meter. Dat gat van 1.27 was wel heel snel dicht.

assen 20 april 2017 om 17:26

Ik heb de finish nu meerdere keren gezien, en ik kan nog steeds niet zien wie heeft gewonnen.
Cannondale weer erg goed in de breedte!

LyndaLid 20 april 2017 om 17:41

@ matisz

Ik gok dat ze reden voor een eerste plaats van LL Sanchez ;) Vind het overigens ook best verrassend dat hij hier achter deze mannen eindigt.

Verweggistan 20 april 2017 om 19:04

Ik gun het Montaguti wel, bij Ag2r vooral moeten werken en nu weer eens winnen.

reusjen 20 april 2017 om 20:15

@assen
In de uitzending lieten ze ook het beeld van de finishcamera zien en daarop was overduidelijk te zien dat Montaguti won.

Turtlehead 21 april 2017 om 07:07

Rollamd komt er langzaam door lijkt het; de Giro is weer in aantocht.
Pinot is ook goed op dreef, nog iets erbij en hij staat er in de Giro.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair