Monfort en Van den Broeck: “We halen ons doel net niet”

zaterdag 30 mei 2015 om 09:50
Monfort en Van den Broeck: “We halen ons doel net niet”

Foto: Sirotti

Maxime Monfort en Jurgen Van den Broeck wilden de top tien halen in de Giro, maar het Lotto Soudal-duo staat met nog één bergetappe te gaan elfde en twaalfde in het klassement. “We hebben ons doel net niet bereikt”, concludeert Van den Broeck tegenover Het Nieuwsblad.

De Belg heeft sinds de rustdag van maandag last van diarree. “Ik kan geen voeding binnenhouden. Tijdens de wedstrijd heb ik er weinig last van, maar de superbenen die ik in de tijdrit wel nog had, zijn weg. Ik kan aanklampen en tempo rijden, maar versnellen is moeilijk.” Van den Broeck eindigde vrijdag als zestiende op Cervinia. “Op dit moment is dat mijn plaats. Het is niet anders. Op dit moment is het door spartelen en zien waar het schip strandt.”

Voorlopig staat hij ruim drie en een halve minuut achter de tiende in het klassement. “We halen ons doel net niet. Dit is de zwaarste grote ronde die ik al reed in mijn loopbaan, maar op zich is dat geen probleem. Houd ik de benen van de tijdrit drie weken vast, dan haal ik zeker top tien. Door de valpartij en de problemen met de darmen is dat niet gelukt.”

Maxime Monfort staat dichter bij een top tien plaats. Zijn achterstand op Alexandre Geniez (FDJ) bedraagt 1m55s. “Ik heb nog een kleine kans”, aldus Monfort. “Ik kan op Sestrière in de aanval gaan. Maar FDJ vindt de tiende plaats van Geniez ook belangrijk. Ze laten mij nooit rijden. Elfde eindigen zou een kleine ontgoocheling zijn, maar tegelijk ben ik blij dat ik opnieuw mijn beste niveau haal.”

Dit artikel delen:

55 Reacties

Turtlehead 30 mei 2015 om 09:58

VDB2 weer een beetje aan t janken, jammer.
Hopelijk een mooie Vuelta en een aardige nieuwe ploeg. Maar volgend jaar geen miljoen euro meer als salaris lijkt me zo.

heuvelcolombia 30 mei 2015 om 10:06

Tja.
Het zijn gewoon geen kopmannen. Ze zouden beter ergens gaan knechten. Daarvoor lijken ze me wel geschikt.

xistnc 30 mei 2015 om 10:08

Toch zakken beide er minder ver doorheen dan ik voorafgaand aan de bergritten vermoedde.

En die diarree, dat is natuurlijk een zegen voor JVDB en zijn achterban: zonder de tegenwind in de tijdrit, de valpartij in de eerste bergrit en deze diarree had hij ruimschoots top-5 gereden, wellicht zelfs podium. Renaat zal die rekensom vandaag of morgen allicht een keer maken tijden de live-uitzending.

wakkie 30 mei 2015 om 10:12

Ze doen net hetzelfde als Geniez, Trofimov, Caruso,…
Diarree verklaart natuurlijk wel een deel.
Monfort is dan wel de meest onderschatte renner in België, of toch het meest over het hoofd gezien. Hij rijdt wel zijn grote rondes constant.
Vdb’s tijdrit,sprak boekdelen en die vorm kan niet zonde reden weg zijn. Hierzie dus de verklaring.

nickdt 30 mei 2015 om 10:12

Tuurlijk Van den Broeck. Er is altijd wel wat als je het niet redt.

LaurentJalabert 30 mei 2015 om 10:12

Montfort gewoon zoals altijd, constant. VDB gewoon niet goed. Toch grappig hoe parelel die carrière loopt met die van Gesink. Met dien verstande dat Gesink toch wel de nodige misere heeft gekend, persoonlijk en blessures, en VDB volgens mij niet.

teunster 30 mei 2015 om 10:15

Het valt mij inderdaad ook nog 100% mee. Maar ze zullen beiden nog wel eens wat minder pech tegenkomen, maar ook zeker meer pech. Tel daarbij op dat ze fysiek niet meer kunnen verbeteren, dan weet je het wel. Dit zal nog wel een tijdje blijven aanmodderen.

albertooo 30 mei 2015 om 10:19

@LaurentJalabert
Kan me herinneren dat deze Jurgen ooit half in een ravijn is beland met een gekraakte schouder en klaplong, en dat een andere keer zijn knieën naar de vaantjes waren. Dat zijn geen misselijke ongelukken.

LaurentJalabert 30 mei 2015 om 10:21

@albertooo, excuses dat is waar inderdaad.

Giant-GreenEdge 30 mei 2015 om 10:21

@xistnc

Die rekensom hebben ze op sporza ook al gemaakt bij kruijswijk. Vdb kwam in de eerste week bergop veel minder tekort dan na de val en rustdag. Als je dan ook kijkt dat hij wel degelijk in topvorm was gezien zijn tijdrit vind ik zijn analyse best realistisch. Top 10 zat er zeker in. Fit blijven is echter een essentieel onderdeel van een rittenkoers…

Hij geeft een analyse aan de media, waar hij hier loopt te janken zoals turtlehead stelt ontgaat me even.

11de en 12de is net niet, maar slecht kan je het zeker niet noemen!

Moosje07 30 mei 2015 om 10:28

Ze zijn nu toch een beetje de lachertjes uit de top 20. De rest heeft allemaal wel iets van zich laten zien en deze twee rijden maar een beetje als tamme lammetjes achter de top 10 aan.

nickdt 30 mei 2015 om 10:30

@Giant-GreenEdge.
Er is volgens mij nergens een Medisch dossier te vinden van VDB anders had Sporza het er al wel over gehad dat hij wat onder de leden heeft. Hij loopt dus wel degelijk te janken en zoekt excuses.

Stablinsky 30 mei 2015 om 10:31

Volgens mij is het beste eraf bij VDB2. Zijn tijdritten zijn dit jaar opvallend goed, maar ik denk dat hij bergop niet meer op het niveau zit van 2010 tot 2013 (toch éen keer podium in de Tour en de laatste Lagelander dit ooit voor elkaar kreeg). Heeft zijn klimmen ingeboet tvv de tijdritten? Ik weet niet goed wat hij in de toekomst zal moeten doen. Knechten of blijven knokken voor een Top-10, waarschijnlijk bij een andere ploeg. Montfort is een bijzonder sympathiek renner, maar ook voor hem zal een top-10 het hoogst haalbare zijn. Hopelijk gaan ze nog twee jaar mee, want ik zie nog niet meteen opvolging in België.

nero 30 mei 2015 om 10:32

Ach Jurgen er staan in het AK maar twee klassementsrenners voor je. Dus eigenlijk doe je het best goed. Verder zou ik eens op hoogtestage gaan.
Montfort een prima ronde gereden. Nog wat tijd verloren met wachten op JVDB.

xistnc 30 mei 2015 om 10:32
Quote:
Giant-GreenEdge – 30 mei 2015 om 10:21
Die rekensom hebben ze op sporza ook al gemaakt bij kruijswijk.

Maar dit artikel gaat niet over Kruijswijk. Daar zijn genoeg andere artikels over. Wat is je punt? Je bekende Nederland/België-kaart spelen?

Quote:
Vdb kwam in de eerste week bergop veel minder tekort dan na de val en rustdag.

In de eerste week konden we nog amper over bergritten spreken. Het was meer een reeks ‘klassiekers’. Zoals Sporza na de tijdrit terecht opmerkte: de eerste bergrit moet nog komen.

kogapaul 30 mei 2015 om 10:37

Begrijp ik hier uit dan het bijna een succesvolle giro was geweest voor deze twee onzichtbare, niet overtuigende grijze muizen….

Giant-GreenEdge 30 mei 2015 om 10:40

@xistnc

Neen, dat het nu eenmaal normaal is dat commentatoren dat doen. Volgens mij maak je er zelf een nationaliteitskwestie van door te stellen dat Renaat vdb naar een fictief podium zou relativeren… Dat is overdreven gekakel van jouwentwege. Wat ze wel doen op sporza doen ze ook bij andere renners en wordt sowieso door zowat alle commentatoren gedaan.

Waarom die persoonlijke sneer? Waar maak ik er hier of in andere topics een be-NL van?

rahimns 30 mei 2015 om 10:42

De vergelijking van Gesink en Jurgen van de Broeck hebben idd wel wat overeenkomsten al denk ik dat Robert wel nog iets winnaarsmentaliteit heeft en altijd wel ergens een overwinning meepakt. De laatste overwinning van JVDB dateert alweer uit 2011… die heeft mijn ziens toch net iets te weinig uit zijn carrière gehaald. Want het talent dat heeft hij wel degelijk…

xistnc 30 mei 2015 om 10:48
Quote:
Giant-GreenEdge – 30 mei 2015 om 10:40
Volgens mij maak je er zelf een nationaliteitskwestie van door te stellen dat Renaat vdb naar een fictief podium zou relativeren

Precies, dat bedoel ik. Laat die gedachte varen. Dit is een Nederlands forum en in geval van een bericht over een Belg kun je dus reacties van Nederlanders verwachten over die Belg. Dat is geenszins een nationaliteitskwestie. Dat wordt het echter wél, op het moment dat je zulke reacties probeert te counteren door er willekeurige of onwillekeurige NL-ers bij te slepen, waar het bericht niet over gaat. Jij hebt inderdaad regelmatig een dergelijke neiging.

tendam 30 mei 2015 om 10:51

@giant-greenedge
Dat doet de poster in kwestie vooral zelf graag, er een BE-NL van maken ;)

Anyway, VDB2 lijkt me ook wel redelijk over the hill. Als je 4e kunt worden in de Tour met alle toppers moet je hier ook wel top-5 kunnen rijden, maar bergop heeft hij het gewoon niet meer. Wat daar de reden van is… zo oud is hij ook weer niet. Toch die knie?

Giant-GreenEdge 30 mei 2015 om 10:53

@xistnc

In jouw antwoord geef je dus aan dat het wel degelijk een nationaliteitskwestie is voor jou. Dank u…

Omdat dit een nl-site is moet ik het laten varen? Sporza is een be-zender, laat het dus varen…

Turtlehead 30 mei 2015 om 10:54

@xistnc: niet doordraven. Kruijswijk opvoeren als voorbeeld van een 'wat als…' Redenering is heel legitiem deze Giro. Hesjedahl had ook gekund, maar Kruijswijk is het duidelijkste voorbeeld uiteraard.
Alleen klopt het bij VDB2 eigenlijk niet, omdat hij redelijk constant is/was, met de tijdrit als uitschieter.

Overigens zou VDB2 vandaag ook vol kunnen aanvallen, in de hoop voor Montfort iets te forceren, maar dat lees ik niet in hun uitspraken.

MaukeBollema2 30 mei 2015 om 10:56

Het valt wel mee met de excuses van VDB2. Hij geeft aan dat hij zonder tegenslag zeker top 10 zou gereden hebben. Die formulering kun je net zo goed interpreteren als een verkapte bekentenis dat hij geen topronderenner meer is.

nero 30 mei 2015 om 11:16

@Turtlehead Jurgen aanvallen? Hij weet niet eens hoe je dat schrijft volgens mij.

Etio 30 mei 2015 om 11:20

Ik vind de uitspraken een beetje gek van sommige mensen die vinden dat deze twee renners geen ‘kopmannen’ zouden zijn. Elfde en twaalfde in een Giro met een sterk deelnemersveld zijn gewoon kopmanwaardige resultaten hoor.

Headlines

Materiaalzone

Populair