Mollema: “Volgend jaar debuut in grote ronde”
donderdag 22 oktober 2009 om 16:20

Mollema: “Volgend jaar debuut in grote ronde”

Het wielerjaar 2009 viel uiteindelijk grotendeels in het water voor Bauke Mollema. De jonge klimmer kreeg al vroeg last van de ziekte van Pfeiffer, een niet onbekend fenomeen in de Rabobank-ploeg. Na slechts 32 koersdagen in een heel jaar kijkt hij met gemengde gevoelens terug. In het 2010 heeft hij daarentegen veel vertrouwen.

“Dit was een jaar om snel te vergeten”, concludeert de Groninger in zijn column voor Wieler Update. “Lombardije was een prachtige wedstrijd, waar ik de komende jaren nog vaak hoop terug te komen. Ik heb er wel een dubbel gevoel overgehouden. Ik ben zeer tevreden dat ik in een zware klassieker als Lombardije in de finale nog zo fris was, maar ook baal ik ervan dat ik op de voorlaatste klim onderuit ging. Vooral omdat ik het gevoel had dat er meer had ingezeten.”

“Misschien is dat ook wel de reden dat ik ondanks dit seizoen met vertrouwen uit kijk naar 2010. De conditie is op dit moment erg goed. Ik voelde me in oktober met de dag sterker worden en met slechts 8 wedstrijden in de benen voor Lombardije mag ik denk ik niet klagen over het resultaat. Ik zit nog vol met moraal en van mij had het seizoen nog wel langer mogen duren.”

De plannen voor volgend jaar behelzen onder meer het debuut in een grote ronde, waarschijnlijk de Giro of Vuelta.”Na een korte rustpauze zal ik in november de training weer oppakken, en via twee trainingskampen in december en januari zal ik me voorbereiden op het nieuwe seizoen. Welke wedstrijden er in 2010 op het programma staan weet ik op dit moment nog niet. In elk geval hoop ik mijn debuut in een grote ronde te maken.”

RIDE Magazine