Mollema na nieuw tijdsverlies in Parijs-Nice: “Voelde me beter in Algarve”
foto: Sirotti
zaterdag 10 maart 2018 om 10:48

Mollema na nieuw tijdsverlies in Parijs-Nice: “Voelde me beter in Algarve”

Iemand die ongetwijfeld meer had verwacht van Parijs-Nice, is Bauke Mollema. De Nederlander verkoos voor het eerst sinds 2012 de Franse rittenkoers boven Tirreno-Adriatico. Na het tijdsverlies van gisteren vindt de kopman van Trek-Segafredo zichzelf in het klassement echter terug op een kleurloze 19e plaats, op 2.32 van leider Luis León Sánchez. “Ik mis op dit moment dat beetje extra”, laat Mollema weten op Twitter.

Na een eerste gevoelige tik in de individuele tijdrit, verloor hij ook in de etappe naar Vence tijd (44 seconden) op de concurrentie. “Op de top van de steile klim had ik slechts een achterstand van een tiental seconden. In de laatste vijf kilometer beschikte ik over voldoende power, maar ik mis dat beetje extra op de steile stroken”, aldus Mollema.

Het ontbreken van topvorm zal voor de 31-jarige klimmer aanvoelen als een teleurstelling, zeker na zijn hoopvolle vierde eindnotering in de voorbije Volta ao Algarve. “Ik voelde me toen ook beter. Ik weet niet waarom ik me nu minder voel, maar ook dat is onderdeel van de sport”.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
10 maart 2018 11:13
Hij mist net dat beetje extra - ik zou zeggen dat ie iets meer mist dan net dat beetje. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat Bauke weer mee kan spelen voor plaats 5-10 in een grote ronde.
10 maart 2018 11:16
Kom op Bauke, dat takkeweer is niet aan jou besteed, hopelijk ook daar lente vandaag.
10 maart 2018 11:32
Een renner is geen machine. De Tour is nog 4 maand ...
10 maart 2018 11:47
Komt wel goed. Je hebt nu met mannen te maken die pieken naar deze koersen omdat ze in het verdere seizoen of moeten knechten of toch echt tekort gaan komen op de echte kanjers in het veel zwaardere werk. Straks om het echie moeten mannen als Mollema, Nibali etc etc er pas echt staan. Deze tijd geeft altijd een wat vertekend beeld. Als je nu in goede vorm bent omdat je hier naar gepiekt hebt zoals Poels en Wellens en een Benoot kan je er al snel boven uit steken. Het zijn voorbereidings koersen voor velen. Als Mollema nu al 100% en hier wint ga ik me pas zorgen maken.
10 maart 2018 12:11
Van mij had hij hem mogen winnen hoor. Staat niet verkeerd op je palmares Parijs-Nice. Staat bij mij hoger dan een 9e plek in de tour.
10 maart 2018 20:55
Piek op het juiste moment, dat is waar het om draait.

Reacties zijn gesloten.