Mollema: “Ik zoek naar mijn kansen in de laatste twee weken van de Giro”

donderdag 25 februari 2021 om 09:27
Mollema: “Ik zoek naar mijn kansen in de laatste twee weken van de Giro”

foto: Cor Vos

Bauke Mollema heeft het parcours van de Giro d’Italia 2021 met gejuich ontvangen. De Nederlandse kopman rijdt namens Trek-Segafredo de Italiaanse rittenkoers met ploegmaats Vincenzo Nibali en Giulio Ciccone aan zijn zijde. “In de eerste week kan ik mijn topvorm aanscherpen, en in de laatste twee weken ga ik op zoek naar mijn kansen”, vertelt Mollema.

“Ik heb altijd genoten van de Giro, ook al is het niet vaak onderdeel geweest van mijn programma. Als ik er koerste, reed ik er goed. Heel recent nog met een top-5 in 2019. Daarom ben ik blij om terug te keren”, zegt Mollema. “De Giro is altijd een zware wedstrijd met een geweldige sfeer. Het uithoudingsvermogen van de renners wordt getest, fysiek en mentaal. Er zijn geen makkelijke dagen en als je voor de roze trui meedoet, mag je geen moment verzwakken.”

Mollema zal niet alleen het gewicht van Trek-Segafredo dragen. “Dat we aan de start staan met Vincenzo en Giulio is goed voor de ambities van de ploeg. Het is voor hen een thuiswedstrijd. We weten allemaal hoeveel de Giro betekent voor Italianen. Ik kijk ernaar uit om onze krachten te bundelen”, aldus de Nederlandse klimmer.

foto: Cor Vos

Nibali en Ciccone
Vincenzo Nibali is blij dat de Giro-organisatie innovatief is. “We gaan drie nieuwe aankomsten ontdekken, zoals Campo Felice, Sega di Ala en Alpe di Mera”, vertelt de ervaren Italiaan. “Er zijn altijd nieuwe dingen die voor opschudding zullen zorgen, dat is de traditie van de Giro. En we hebben de monsterklimmen zoals de Monte Zoncolan natuurlijk.”

Voor Giulio Ciccone is de Ronde van Italië een groot doel. “Ik denk dat de Giro heeft aangetoond hoe belangrijk het is voor de wielerkalender. Het parcours is zwaar en biedt veel kansen voor klimmers zoals ik. We gaan naar de Appennijnen, de Dolomieten en de Alpen. Ik heb keuze te over en dat maakt me wel blij”, vertelt Ciccone. “Mijn doel is om er in topconditie te starten en te gaan voor ritzeges. Ik zal nu de tijd nemen om het parcours te bestuderen en mij daarop voor te bereiden.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Marik 25 februari 2021 om 09:35

Een dag met een bericht over Bauke, is een dag met extra veel plezier!

KnightBiker 25 februari 2021 om 10:06

Hm.. tenzij Nibali niet voor een klassement gaat zie ik de combi van Nibali & Mollema niet werken in de Giro. Sowieso denk ik dat Nibali hoogst sporadisch iets voor Mollema zal doen tenzij die ook daadwerkelijk de Giro kan winnen.
(En die laatste top 5 in de Giro? Dat was toch vooral op wilskracht en harken maar geen moment was het podium in zicht.)

Gitan 25 februari 2021 om 10:13

Nibali wordt gewoon opgesteld om Evenepoel in gevaarlijke afdalingen in het decor te rijden.

Jean Dumas 25 februari 2021 om 11:26

Nibali staat niet (meer) boven Bauke in Milaan.

Wheely 25 februari 2021 om 11:48

In Lombardije werkte Nibali prima met Bauke samen volgens mij.

Sonsbach Allstars 25 februari 2021 om 11:52

Nibali pakt nog wat aandacht voor de sponsoren en dan is het ook wel klaar lijkt me. Helaas. Mollema en Ciccone beide voor ritwinsten me dunkt.

Timster 25 februari 2021 om 12:05

Als Mollema nou een etappe pakt is zijn palmares compleet: in elke grote ronde een etappezege, een trui in een grote ronde, een monument, Europees kampioen en wereldkampioen. Niet slecht!

Wheely 25 februari 2021 om 12:20

Luik zou ook nog niet misstaan op zijn palmares en ik acht het niet ondenkbaar dat hij die Vuelta nog een keer krijgt toegewezen.

toiletduck 26 februari 2021 om 10:01

Precies wat ik ook dacht, lijkt me schitterend voor hem!

Headlines

Materiaalzone

Populair