Mollema hoorde pas vlak voor start WK van arrestatie Van der Poel: “Bizar”
foto: Cor Vos
zondag 25 september 2022 om 09:28

Mollema hoorde pas vlak voor start WK van arrestatie Van der Poel: “Bizar”

Pas vlak voor de start van de wegwedstrijd op het WK wielrennen kregen de Nederlandse renners te horen dat Mathieu van der Poel vannacht korte tijd was gearresteerd. Dat geeft Bauke Mollema aan na afloop van de wegrit. “Precies weet ik het ook niet. Het is bizar”, aldus Mollema.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Vlak voor de start zei hij het in de camper. Het is bizar. Ik weet niet exact wat er is gebeurd”, vertelt Mollema aan de NOS. “Het is jammer dat je Mathieu daar snel verliest (hij stapte al na 35 kilometer af, red), want het plan was om mee te doen voor medailles. Dat zat er niet meer in.”

Zelf had de ervaren Mollema niets opgemerkt in het hotel in Sydney. “Ik heb niks gehoord, prima geslapen. Als je het nieuws dan hoort, is het bizar. Je denkt dat het een geintje is, maar het was serieus. Dat is heel jammer”, zegt hij. “We lagen allemaal verspreid. Ik weet alleen waar ik lag in het hotel.”

Uiteindelijk was Mollema de beste Nederlander in de uitslag op de 25ste plaats. “Het was een beetje een gekke koers. We hebben als ploeg gereden op de eerste klim, daar is het ontploft en zat ik mee. Maar ze bleven demarreren. Het is jammer dat we niet wat meer ruimte kregen. Op die rondjes zaten we goed van voren met Taco van der Hoorn op kop en wij zaten daar vlak erachter zaten wij. Zo konden wij krachten sparen. Toen het ontplofte reed een grote weg. Daarachter wilde niemand rijden, dan is het klaar.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
25 september 2022 09:39
Bauke heeft prima geslapen, haha wat een prachtige kerel is het toch ook!
    25 september 2022 09:48
    Ik word pas bang als bauke zegt dat hij slecht geslapen heeft.
25 september 2022 10:06
Maar ze lagen dus kennelijk verspreid door het hotel met ander publiek. Zou dat bij het Nederlands elftal ook kunnen gebeuren?
25 september 2022 09:38
Als ik het allemaal goed begrijp was het dus een bewuste keuze van Mathieu en/of de bond om het stil te houden, zowel voor de buitenwereld als zijn eigen ploeggenoten?

Mathieu is natuurlijk wel een extreme flierefluiter en behoorlijke einzelganger. De verhalen uit Tokyo toendertijd spraken ook boekdelen, volgens mij moest hij toen ook weinig hebben van de rest van de ploeg en ging hij vooral lekker zijn eigen gang. Met het beruchte plankje tot gevolg.
    25 september 2022 09:48
    Dit ligt inderdaad dicht bij elkaar.
    25 september 2022 10:02
    de positieve test van vollering moest ook al worden stilgehouden. ze lijken daar wel fans te zijn van een goede ouderwetse omerta bij tijd en wijle
    25 september 2022 10:26
    U doet vergezochte aannames die mijns inziens vooral op. Er staat duidelijk in het artikel dat hij eerst bij Jan Maas op de kamer zou slapen maar ivm verkoudheid besloten is hem een andere kamer te geven. (Logisch nu Corona seizoen weer begint.)
    Daarnaast staat ook in het artikel dat het volledige team verspreid lag in het hotel.
    Dus in uw redenatie zijn het allemaal einzelgängers?
Mollema Egt kn die laatste. zin eigenlijk gewoon "REV was gewoon te goed voor de rest".

Reacties zijn gesloten.