Mollema: “Het ging vandaag eigenlijk super”

zondag 16 mei 2010 om 20:37

Bauke Mollema was vandaag op de afspraak in de eerste bergrit van de Ronde van Italië. Het 23-jarige Nederlandse klimtalent eindigde na zelfs enkele prikken te hebben uitgedeeld op de Terminillo op een puike 13e plaats, in het spoor van de favorieten voor de eindzege. Als beste jongere in de rituitslag doet hij bovendien een goede zaak in het jongerenklassement.

“Het ging vandaag eigenlijk super”, zegt Mollema, nu 15e in het klassement, bij RaboSport. “Ik was erg blij dat ik er nog bijzat! Er werd een strak tempo gereden. Ik heb weliswaar twee keer een klein gaatje moeten laten als iemand als Vinokourov ging, maar ik kon ook weer terugkomen. De laatste keer op vierhonderd meter van de streep, dus precies op tijd.”

De Groninger probeerde in de slotkilometers zelfs enkele keren een kloof te slaan. “Ondanks het strakke tempo viel het soms eventjes stil. Op zo’n moment ging er een renner van Liquigas vandoor, en ik voelde me goed. Als je er dan toch zit, dan moet je ook gaan. We kregen echter niet veel ruimte. Maar als je kijkt met welk groepje ik eindig, dan kun je alleen maar tevreden zijn.”

“Het is natuurlijk erg ver vooruit kijken, maar in principe zouden steilere aankomsten van de laatste week me nog beter moeten liggen”, durft Mollema te stellen. “Ik moet dus hopen dat ik geen slechte dag heb. En als ik elke dag minimaal rond de vijftiende plek eindig, dan hou ik ook de goede klassering vast. Maar eerst maar eens kijken wat deze week me brengt.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair