Mollema dicht bij contractverlenging bij Trek-Segafredo

donderdag 9 juni 2016 om 13:32
Mollema dicht bij contractverlenging bij Trek-Segafredo

Foto: Marcel Koch

Bauke Mollema tekent binnenkort waarschijnlijk een nieuw contract bij Trek-Segafredo. “We zijn dicht bij een akkoord”, vertelt hij aan Cyclingnews.

De nummer zeven van de Tour van vorig jaar is bezig aan zijn tweede seizoen voor de Amerikaanse formatie. In 2015 maakte de 29-jarige Mollema de overstap van Belkin. “Ik ben hier erg tevreden en het voelt als thuis”, aldus Mollema. “Er is een geweldige sfeer en we hebben fantastisch materiaal en sponsoren. Er is voor mij geen reden om te veranderen.”

Momenteel is Mollema actief in het Critérium du Dauphiné, waar hij in het algemeen klassement terug te vinden is op een tiende plaats. “Ik voel me nu veel beter dan vorig jaar”, geeft hij aan. “Ik lig op schema. Wanneer ik naar de cijfers kijk die ik hier deze week doe, dan zijn deze veel beter dan vorig jaar. Dit seizoen is mijn voorbereiding meer ontspannen. We zullen zien hoe het hier gaat. Er zijn hier veel toppers die ook de Tour gaan rijden, dus het zou mooi zijn om bij de beste vijf te eindigen. De benen zijn goed en ik ben in vorm.”

Dit artikel delen:

21 Reacties

Grintametbrinta 9 juni 2016 om 13:36

Prima ploeg. Toch vind ik dit ergens wel jammer omdat ik vermoed dat hij zich bij deze werkgever op klassementen in de tour zal blijven richten. Ik kan het natuurlijk mis hebben.

GilBang 9 juni 2016 om 13:40

Top 5 zal knappe presentatie zijn in dit veld. Ben benieuwd of Mollema nog een stap kan zetten.

Cyclingbruh 9 juni 2016 om 13:41

Zucht de hele tijd die cijfers bij iedereen. :(

jwbriede 9 juni 2016 om 13:48

als bij iedereen de cijfers beter zijn dan vorig jaar, dan….

vlek 9 juni 2016 om 13:51

Prima! Hij voelt zich er op zijn plek en met het (mogelijke) aantrekken van een andere kopman zijn er misschien kansen om volgend jaar alles op de Giro te zetten. Ik meen dat hij vorig jaar eens zo’n wens uit heeft gesproken.

Dat zijn cijfers deze week een verbetering ten opzichte van vorig jaar laten zien lijkt me nogal logisch, aangezien hij toen in de Dauphine nog achterstevoren op de fiets zat.

Darth333 9 juni 2016 om 14:17

Dat klopt @vlek maar dat was vooral, omdat de Giro in Nederland startte. Ik het zou natuurlijk wel leuk vinden om hem eens de Giro te zijn rijden, al verwacht ik dat dat niet zo snel gaat gebeuren.

ghostwriter 9 juni 2016 om 15:47

Ik begrijp nooit helemaal waarom Mollema niet een paar jaar de combinatie Giro met Vuelta gaat rijden. Volgens mij zou hij dan een serieuze kandidaat zijn voor het podium en als alles een keertje mee zit een eindoverwinning.

Hakkie2 9 juni 2016 om 15:50

Trek had nu natuurlijk Hesjedal aangetrokken, speciaal voor de Giro. Die heeft volgens mij wel maar een eenjarig contract, dus als Mollema wil is er wel ruimte om de Giro te rijden denk ik.

Orakel 9 juni 2016 om 16:31

"Ik begrijp nooit helemaal waarom Mollema niet een paar jaar de combinatie Giro met Vuelta gaat rijden. Volgens mij zou hij dan een serieuze kandidaat zijn voor het podium en als alles een keertje mee zit een eindoverwinning".

Daar is het nu te laat voor, denk ik.
Mollema heeft al 3x op rij top-10 Tour gereden, dan ga je niet snel een stapje terug.
Ik denk zeker dat Mollema in 2013 en 2014 vol voor de Giro en Vuelta had kunnen gaan en daar minimaal podium had kunnen rijden. Dat de keuze na de Bau en Lau Tour vol voor de Tour is gemaakt, kan ik uit commercieel oogpunt wel begrijpen.

jooprioolpijp 9 juni 2016 om 16:45

Is een top-3 of zelfs een overwinning in de Giro of de Vuelta minder dan een top 5-10 in de Tour? Zou ik niet zondermeer zeggen.

Johnny7 9 juni 2016 om 16:52

Als hij voor de vierde keer een top10 kan halen in de Tour is dat natuurlijk uitermate knap.
Hoop wel dat hij de Vuelta gaat rijden op jacht naar ritten of zelfs een top 10 daar. Zonder Tour zou hij idd eens kunnen mikken op een podiumplek in de Vuelta bijvoorbeeld als alles meezit.
Die keuzes moet hij zelf maken uiteraard. Ik zou zowel top10 Tour als podium Vuelta allemaal knap vinden.

Mark 9 juni 2016 om 17:06

Leuke ploeg voor hem. Hij is de duidelijke kopman, er zit veel ervaring in het team. Na het wegvallen van Cancellara is het team overal subtop in: sprints (Nizzolo, Stuyven, Bonifazio), tours (Mollema, Hesjedal), kasseien (Stuyven).

Turtlehead 9 juni 2016 om 17:11

Als Mollema het al heeft over cijfers gaat de lol er snel af.
Verder goed nieuws, laat hem naar verder buffelen bij Trek, daar zit ie prima!

ghostwriter 9 juni 2016 om 17:23

@Orakel
Een podiumplaats of zelfs overwinning in de Giro en/of Vuelta is natuurlijk geen stap terug ten opzichte een klassering tussen de 5e en 10e plaats in de Tour. Daarbij heeft hij, zoals jij al zei, nu al een paar top 10 klasseringen in de Tour gehaald en een podiumplaats zit er in die ronde echt niet in. Waarom dan niet voor een podiumplaats in de Giro en/of Vuelta gaan?

Ik hoop dat Trek een betere klassementsrenner aan weet te trekken en Mollema daardoor noodgedwongen voor de combinatie van Giro en Vuelta moet gaan als hij kopman wil blijven. Bij Gesink kan ik mee voorstellen dat hij dat niet doet omdat hij de kou tijdens de Giro niet aankan. Kelderman zou ik volgend jaar net als Mollema graag de Giro en Vuelta zien rijden en daarin voor podiumplaatsen gaan.

Marmaris 9 juni 2016 om 17:55

Net als een aantal anderen hier zou ik het ook leuk vinden om Mollema volgend jaar (in het shirt van Trek) de combi Giro-Vuelta te zien doen. Ik denk dat podium daar zeker mogelijk is voor hem, al is het nu nog te vroeg om over volgend jaar te oordelen. Om even off-topic te gaan. Als Mollema de Giro doet, kan het wel eens een hele mooie Giro worden met Kruijswijk en Mollema. Als Gesink dan meegaat als meesterknecht voor Kruijswijk, kan hij daarna voor een rit gaan in de Tour (dat wil hij toch ooit nog eens doen).

TeamNL 9 juni 2016 om 18:27

@ghostwriter
Ik had tijdens de Giro ook al aangegeven dat het eigenlijk jammer is dat Nederlandse renners zo graag de Tour rijden voor een top 10 notering terwijl ze echt wel (grote) kans hebben op een podium in Italië of Spanje. Laten we als land eerst proberen laatstgenoemde rondes eens proberen te winnen. Zou enorm goed zijn voor de wielersport in Nederland. Zowel de Giro als Vuelta zijn daarnaast vaak spannender dan de Tour.

Frits des Jeux 9 juni 2016 om 19:00

Mollema heeft in de Wieler Revue (of de procycling) aangegeven dat de Tour de koers is waar hij als klein jongetje van droomde en dat hij het een prachtkoers vindt. Ik snap dat wel. De Tour is het allerhoogste podium en als je geen Italiaan of Spanjaard bent dan wil je als renner gewoon in de Tour presteren. En dan kunnen ‘wij’ als wielerfans misschien de Giro qua omgeving e.d. mooier vinden. (Voor mij persoonlijk overigens niet ;) ) voor elke renner is de Tour het hoogst haalbare. Je zag hoe blij een Valverde met podium was afgelopen seizoen. Veel meer emotie dan zijn derde stek in de Giro.

ShortsNL 9 juni 2016 om 19:52

3x en misschien in de toekomst vaker top10 Tour is natuurlijk knap, maar als ik zijn kwaliteiten had was ik voor de winst gegaan in een kleinere ronde. Of je moet willen worden herinnerd als de volgende Haimar Zubeldia.

Frits des Jeux 9 juni 2016 om 21:12

@ShortsNL je vergeet voor het gemak even dat Mollema al eens vierde in de vuelta werd, daar de puntentrui pakte en een ritzege in diezelfde Vuelta 2 jaar later won? ;)

ShortsNL 10 juni 2016 om 01:09

@ frits
Zou hij vaker moeten doen dan herinneren we hem ook als zodanig en niet als bau van. Bau en Lau

Spinergy 10 juni 2016 om 11:52

ze moeten die vermogensmeters verbieden

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair