Mohoric soleert naar overwinning in GP Industria & Artigianato

Mohoric soleert naar overwinning in GP Industria & Artigianato

foto: Sirotti

zondag 4 maart 2018 om 15:31

Matej Mohoric heeft in Larciano de GP Industria & Artigianato op zijn naam geschreven. Hij wist in een snelle finale nipt Marco Canola voor te blijven. Davide Ballerini sprintte naar een derde plek.

De Italiaanse wedstrijd kende een snelle start, veel renners trokken ten aanval. Een groepje van zeven renners kreeg de toestemming van het peloton om te vertrekken. Leo Vincent, Marco Mathis, Ilia Koshevoy, Dries De Bondt, Dario Puccioni, Filippo Zana en Alberto Amici vormden de vroege vlucht van de dag. Ze kregen een maximale voorsprong van vijf minuten. In het peloton leidde Mitchelton-Scott, voor titelverdediger Adam Yates, de dans.

Eenmaal aangekomen op het lokale circuit besloot de Australische ploeg het tempo omhoog te gooien. Met nog twee ronden te gaan reden alleen Amici en Vincent nog voor het peloton uit. Op de voorlaatste beklimming van de dag moesten ook zij echter het hoofd buigen. Dat was reden voor Cesare Benedetti om een aanval te lanceren. Hij begon vervolgens aan de afdaling met een voorsprong van veertien seconden.

Chaotische finale
Op de één-na-laatste passage over de streep sloten Ballerini en Giovanni Visconti aan bij Benedetti. Het drietal werkte goed samen en kreeg een maximale voorgift van 30 seconden. Op de laatste beklimming van de dag trokken Ballerini en Visconti nog eens ten aanval maar het was niet genoeg om het peloton voor te blijven. Vooraan de koers waren vooral Krists Neilands, Daniel Martinez, Rafal Majka en Adam Yates actief. Geen van hen wist weg te rijden bij het favorietengroepje dat zich ondertussen van het peloton had losgerukt.

Het bleef aanvallen regenen en met nog zeven kilometer te gaan wist een groepje van vijf zich af te scheiden. Majka, Ivan Romero Sosa, Mohoric, Sergey Firsanov en Ivan Santaromita waren de heren die kort aan de leiding reden. Sosa schakelde zichzelf door een valpartij in de afdaling uit, terwijl verschillende renners weer de aansluiting vonden bij de kopgroep. Mohoric gooide zichzelf op dat moment echter als een baksteen de afdaling in. Canola was de enige renner die het de Sloveen nog lastig leek te maken maar hij kwam op de streep drie tellen tekort voor de zege.

Dit artikel delen:

8 Reacties

De Brigadier 4 maart 2018 om 15:31

Schone overwinning van de beste daler van het peleton.

jorryt 4 maart 2018 om 15:43

De Bie had ik hier niet verwacht.

WernerFranke 4 maart 2018 om 15:45

Zal niet de laatste zijn dit seizoen voor hem. Lijkt helemaal vertrokken na zijn ritzege in de Vuelta.

Noud89 4 maart 2018 om 15:47

De Bie is van ver in de achtergrond teruggekomen, dus niet heel veelzeggend.

Deze overwinning was verwacht natuurlijk.

assen 4 maart 2018 om 15:47

Canola ook een klasbak, laat ie weer zien.

ronddraaien 4 maart 2018 om 15:50

@noud
Alleen maar de laatste 10km gezien, maar De Bie zat toch constant in dat groepje van een man of 20?

Noud89 4 maart 2018 om 16:36

Als dat zo is heb ik hem volledig over het hoofd gezien…

SteelHorseCowboy 4 maart 2018 om 18:00

Wat zit dat shirt (nou ja, speelpakje) raar…

Headlines

Materiaalzone