Mohorič na ritzege: “Barstte niet van het zelfvertrouwen”

Door Koen Middendorp, dinsdag 15 mei 2018 om 18:00

foto: Sirotti

Matej Mohorič wist in de Giro d’Italia in een voor hem geschikte etappe naar de zege te sprinten. Voor de Sloveense allrounder van Bahrain Merida is het zijn tweede zege in een grote ronde, na ritwinst in de voorbije Vuelta a España. “Ik heb echt een stap gezet dit jaar”, zo sprak hij na afloop in het flashinterview.


Ondanks het feit dat Mohorič zijn benen niet leek te voelen in de finale, barstte hij naar eigen zeggen niet van het zelfvertrouwen. “Ik was niet heel erg zeker van mijn zaak, daarom viel ik in de finale meerdere keren aan. Hij (Nico Denz) besloot hierna echter om met me mee te rijden, waarop ik besloot te wachten op de sprint. Toen ik in de spurt zag dat hij bleef hangen, besloot ik om nogmaals alles te geven ”

De oud-wereldkampioen bij de beloften hoopt dat deze zege de voorbode is van een sterk tweede deel van het seizoen. “Ik voel me erg goed binnen dit team. Ik heb dit jaar echt een stap gezet. Ze geven me genoeg kansen om uit te blinken. Ik hoop dat er dit jaar nog meer overwinningen volgen.”

4 Reacties

Etika 15 mei 2018 om 18:44

Klasse, jongen.

LutsenkoFan 15 mei 2018 om 22:32

Kwam er zeer vroeg in en was het grootste talent in jaren.

Helaas volgden er toen 4 (?) jaar met matige resultaten. Eind vorig jaar won hij een keer in de Vuelta geloof ik. Sindsdien lijkt hij echt het plezier en vertrouwen terug te hebben gevonden. Klasbak.

Alexander 15 mei 2018 om 22:35

Die gast reed echt heel indrukwekkend vandaag. Verdient gewonnen en ook echt mooi. Vette afdaling gereden en een voor een de rest gelost. Gewoon super gedaan.

Mwielerfan 16 mei 2018 om 00:37

Matige resultaten? Al prof als tweedejaars belofte geloof ik. Uitrijden is dan al uitstekend. Onzichtbaar blijven groeien.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.