Mohoric de sterkste in openingsrit Ronde van Oostenrijk, Duijn derde

Mohoric de sterkste in openingsrit Ronde van Oostenrijk, Duijn derde

foto: Marco Alpozzi - LaPresse

zaterdag 7 juli 2018 om 14:35

Matej Mohoric heeft in de eerste wedstrijd in zijn Sloveense kampioenstrui direct het zegegebaar mogen maken. De Bahrain Merida-coureur kwam na 152,8 kilometer rondom Feldkirch solo aan voor een select groepje renners. Morgen mag de Sloveen in de leiderstrui starten.

Al jaren betekent koers in Frankrijk ook koers in Oostenrijk. De Ronde van Oostenrijk speelt zich altijd gelijktijdig met de Tour af, zo ook dit jaar. Gelijktijdig met le grand départ reden iets minder dan tweehonderd renners vier omlopen rondom Feldkirch met daarin de nodige heuvels.

Vroege vlucht met zes coureurs
Aaron Gate, Mauro Finetto, Timon Loderer, Matthias Krizek Davide Orrico en Janos Pelikan vormden de vlucht van de dag.  Heel veel ruimte kregen zij niet van het peloton. De maximale voorsprong van de zes vooraan was iets meer dan twee minuten. Voor Aqua Blue Sport-renner Gate was actief; hij pakte de bergtrui.

Mohoric maakt werk van ploeg af
Alles bleek uiteindelijk voor niets geweest. Met nog 25 kilometer te gaan werden zij ingerekend. Daarna volgden nog enkele aanvallen van onder andere Bahrain Merida-talent Marc Padun, maar hij werd teruggepakt. Uiteindelijk wist ploeggenoot Mohoric het werk van zijn ploeg wel te verzilveren met een geplaatste aanval in de slotkilometers. Giovanni Visconti strandde op een tweede plaats in de nauwe, aflopende finishstraat.

Kort daarachter werden de twee Nederlanders derde en vierde. Aanvankelijk werd Floris Gerts (Roompot-Nederlandse Loterij) als derde aangewezen voor Huub Duijn van Veranda’s Willems-Crélan, maar na enkele uren kreeg Duijn het voordeel van de twijfel.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Jandepandaman 7 juli 2018 om 15:03

Mooi om te zien dat Mohoric langzaam aan zijn talent begint te tonen en meer en meer begint te winnen.
Sinds eigenlijk afgelopen najaar begint hij toch meer en meer een kanshebber te zijn voor dit soort aankomsten.

Rvdbrg 7 juli 2018 om 15:17

Is gewoon een klasbak ,gaat nog mooie dingen laten zien
Alleen beetje een zefde soort carierre als Kreuziger heeft gehad in het begin(bij Liquigas) , te veel moeten/laten rijden door zijn ploeg en daardoor te ver op jonge leeftijd over zijn grens gegaan.

Grobbel 7 juli 2018 om 17:46

Weening op bijna 9 minuten gereden vandaag overigens. Ik weet niet of hij met klassementsambities was gestart, maar die kunnen nu hoe dan ook terug de kast in.

flyellus42 7 juli 2018 om 18:51

Roompot met 5 man bij laatste 20 renners in de rituitslag op ruime achterstand. Wat rijdt deze ploeg ontzettend slecht dit jaar. Ik heb dit jaar nog maar weinig goede uitslagen gezien van ze.

Grobbel 8 juli 2018 om 11:22

@flyellus42: dat vind ik een vrije zure en ook niet helemaal terechte opmerking. Zowel Weening als Van Empel hebben eerder dit seizoen veel beter gedaan op een parcours als dit. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd onderweg zonder context, maar zo’n rituitslag is ook maar een momentopname.

Headlines

Materiaalzone

Populair