Mogelijk toch geen Cauberg in nieuwe Velon-wedstrijd
Foto: Sirotti
zaterdag 25 februari 2017 om 10:14

Mogelijk toch geen Cauberg in nieuwe Velon-wedstrijd

De kans is groot dat de Cauberg toch geen onderdeel gaat worden van de International Team Challenge (ITC). Dat schrijft De Limburger.

De ITC is een nieuwe wedstrijdserie van Velon en Infront Sports & Media. De reeks bestaat uit verschillende innovatieve onderdelen (zoals een afvallingsrace) verspreid over drie dagen. Het was de bedoeling dat de eerste editie van het evenement op en rond de Cauberg zou plaatsvinden, maar dat gaat ‘zeer waarschijnlijk’ niet door.

De gemeente zou namelijk twijfels hebben over het project. “We hebben bij de organisatie en de gemeente Sittard-Geleen, kartrekker van deze wedstrijd, de voordelen en nadelen neergelegd”, aldus wethouder Jan Vermeer. Volgens hem moet er voorzichtig worden omgesprongen met het aantal evenementen op de Cauberg. Hij wijst erop dat er in die periode al veel activiteiten zijn in Valkenburg. De ITC staat op het programma van 2 tot en met 4 juni.

Volgens de bronnen van De Limburger zou zelfs al zijn besloten dat Valkenburg zich financieel (circa 150.000 euro) en sportief terugtrekt uit het project, maar organisator Emiel Frambach wil daar nog niet inhoudelijk op reageren. Op woensdag 1 maart zouden tijdens een presentatie meer details bekend worden gemaakt.

 
6 Reacties
Sorteer op:
25 februari 2017
Dit is toch dat baan-goes-weg project ?
25 februari 2017
Dat lijkt op een leegloper......
25 februari 2017
edit redactie: ITC :) Thanks!
25 februari 2017
gebakken lucht ;)
25 februari 2017
Velon... de heruitvinders van de wielersport...
25 februari 2017
Pssssshh...

Reacties zijn gesloten.