Gebroken arm voor Marcus Burghardt
foto: Cor Vos
maandag 9 augustus 2021 om 18:53

Gebroken arm voor Marcus Burghardt

Update BORA-hansgrohe zal de eerste etappe van de Ronde van Polen snel willen vergeten. De Duitse formatie zag Pascal Ackermann al opgeven vanwege ziekte en later in de rit viel Marcus Burghardt ook nog uit. De ervaren helper heeft mogelijk zijn arm gebroken.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Via social media laat BORA-hansgrohe weten dat Burghardt op weg is naar het ziekenhuis. “De eerste berichten wijzen op een gebroken arm”, klinkt het vanuit de WorldTour-formatie. Onderzoek moet uitwijzen of de arm daadwerkelijk gebroken is. Hoe lang hij uit de roulatie is, is nog niet bekend.

Burghardt zat midden in een drukke koersperiode. Afgelopen zaterdag was hij nog in Spanje, waar hij de Ronde van Burgos uitreed. Daarna is hij naar Polen afgereisd om daar aan de start te staan van de WorldTour-rittenkoers. De eerste etappe heeft hij dus niet uitgereden.


Update 20.14 uur – Onderzoek bevestigt breuk

BORA-hansgrohe heeft in een bericht op sociale media laten weten dat Marcus Burghardt inderdaad zijn arm heeft gebroken. Dat heeft onderzoek in het ziekenhuis uitgewezen. De 38-jarige Duitser is daardoor voorlopig niet inzetbaar.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
9 augustus 2021 21:23
Wat een pech :(

Reacties zijn gesloten.