Moeder Mark Donovan overleed maand voor Tour: “Het was erg emotioneel”

maandag 19 juli 2021 om 15:38
Moeder Mark Donovan overleed maand voor Tour: “Het was erg emotioneel”

foto: Cor Vos

Mark Donovan heeft zijn eerste Tour de France afgesloten met een 45ste plaats. Voor de 22-jarige Brit van Team DSM was het een bijzondere ronde, omdat een maand voor de Tour zijn moeder overleed. “Het was de afgelopen weken erg emotioneel”, vertelde Donovan tegen ITV.

“Ik heb het nog tegen niemand gezegd, maar het waren drie behoorlijk zware weken voor mij”, gaf Donovan afgelopen weekend aan tegen de Britse tv-zender. “Niet echt vanwege de koers zelfs, maar vanwege familie-omstandigheden voordat ik hierheen kwam. Mijn moeder overleed slechts een maand voordat ik naar de Tour kwam. Daar heb ik dus heel veel over nagedacht.”

Donovan toonde zich in de Tour meerdere keren in de aanval namens Team DSM, maar kwam niet tot een top-10-plaats. Wel werd hij veertiende in de rit naar Andorra. Uiteindelijk werd hij in Parijs 45ste in het eindklassement, op ruim twee uur van Tadej Pogačar. “Het is een mooi dat ik de finish kan halen voor haar”, aldus Donovan, die op termijn hoopt zichzelf te laten zien in de Ardennenklassiekers en rittenkoersen van een week.

Dit artikel delen:

4 Reacties

S. Morgenstern 19 juli 2021 om 16:13

Hele mooie prestatie wat mij betreft! Niet te onderschatten hoe het is om op de toppen van je kunnen te moeten presteren na zo’n moeilijk verlies.

Charlie33 19 juli 2021 om 16:58

Mark Donovan is een groeibriljantje.

Sunny W 19 juli 2021 om 17:42

Kan me voorstellen dat dit drie hele zware weken zijn geweest voor hem. Zal een emotionele finish in Parijs zijn geweest voor hem

VerstandOpNul 19 juli 2021 om 18:15

Dat lijkt me ook zwaar om mee te moeten maken.. Nou vind ik lange fietstochten over het algemeen erg therapeutisch, maar geen idee of dat in koers ook zo is..

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair