Mitchelton-Scott wint ploegentijdrit in Czech Cycling Tour

donderdag 15 augustus 2019 om 18:16
Mitchelton-Scott wint ploegentijdrit in Czech Cycling Tour

foto: LaPresse

Mitchelton-Scott is uitstekend begonnen aan de Czech Cycling Tour (2.1). De Australische formatie wist namelijk de snelste tijd te klokken in de ploegentijdrit. Thuisformatie Elkov-Author moest zestien seconden prijsgeven, BORA-hansgrohe verloor 21 tellen. Luke Durbridge mocht als eerste de streep passeren en is daardoor de eerste leider.

De BinckBank Tour, Ronde van Burgos, Arctic Race of Norway, Tour de l’Avenir… Er wordt dezer dagen overal gekoerst in Europa, maar ook Tsjechië is in de ban van een wielerwedstrijd: de Czech Cycling Tour. In Ostrava verzamelden 134 renners zich voor een inleidende ploegentijdrit van zestien kilometer. Het was vooral uitkijken naar de enige twee WorldTour-ploegen: Mitchelton-Scott en BORA-hansgrohe.

Durbridge, Michael Hepburn, Brent Bookwalter, Daryl Impey, Jack Haig, Lucas Hamilton en Chris Juul-Jensen stelden ook niet teleur en kwamen tot een winnende tijd van 18:35. Elkov-Author wist voor eigen publiek naar de tweede plaats te rijden, terwijl BORA-hansgrohe genoegen moest nemen met plek drie. Morgen koersen de renners over de nodige heuvels naar Frýdek-Místek. De Czech Cycling Tour duurt nog tot en met zondag.

Dit artikel delen:

3 Reacties

hartstikkebedankt 15 augustus 2019 om 18:19

Wat mij betreft een opmerkelijke deelname van Mitchelton aan deze ronde van Tsjechië, weet iemand de reden? Ik dacht misschien willen ze nog even trainen voor de TTT van de Vuelta, maar geen enkele renner start in Spanje. Ook het verschil met de nummer 2 valt me eigenlijk tegen vandaag, als je deze equipe ziet. Had eerder een deelname verwacht in Burgos of Noorwegen.

0
Sagan=hulk 15 augustus 2019 om 18:24

Ze rijden niet in Noorwegen en niet in Utah, dan is het toch logisch dat ze hier deelnemen. Altijd leuk als je ploeg en renners eens kunnen winnen. Dit rondje heeft ook gewoon een heel leuk parcours.

0
Grobbel 15 augustus 2019 om 18:29

Wel echt een bizarre startlijst. Mitchelton-Scott en BORA als enige WT-ploegen, verder een drietal van de zwakkere PCT's en voor de rest alleen maar CT-teams en, erm, een nationale selectie uit Japan (!). En alleen bij Elkov rijden er Tsjechen mee.

https://www.procyclingstats.com/race/czech-cycling-tour/2019/stage-1/startlist

0

Headlines

Populair

Materiaalzone