Mitchelton-Scott maakt favorietenstatus waar in Czech Cycling Tour
foto: Cor Vos
donderdag 6 augustus 2020 om 18:53

Mitchelton-Scott maakt favorietenstatus waar in Czech Cycling Tour

De renners van Mitchelton-Scott zijn uitstekend begonnen aan de Czech Cycling Tour. Lucas Hamilton, Damien Howson, Luke Durbridge, Jack Bauer, Kaden Groves, Michael Hepburn en Edoardo Affini wisten de snelste tijd neer te zetten in de ploegentijdrit.

Deze zeven renners van Mitchelton-Scott wisten de 18,1 kilometer lange ploegentijdrit 25 seconden sneller af te haspelen dan de mannen van Uno-X. Team Sunweb, met onder meer Joris Nieuwenhuis en Michael Storer aan boord, moest ook 25 tellen inleveren aan de finish.

BORA-hansgrohe finishte als vijfde, Jumbo-Visma moest genoegen nemen met een zesde plek. Ploegen als Alpecin-Fenix (7e) en SEG Racing Academy (8e) wisten ook nog de top-10 te halen. Morgen gaat de Czech Cycling Tour verder met een 193,7 kilometer lange etappe van Prostějov naar Uničov.

Op het eerste gezicht lijkt het een dag voor de sprinters, gezien de toch wel biljartvlakke finale naar de finish.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
6 augustus 2020 19:03
Eindklassement is ook al bekend zo.
6 augustus 2020 19:03
NTT is blijkbaar niet goed geregistreerd of er is wat anders gebeurt. Ze stonden even als laatste in de live-timing, maar op PCS staan ze er nu helemaal niet bij.
    6 augustus 2020 21:26
    Idd met zn drieen gevallen waaronder Campenaerts
    6 augustus 2020 22:52
    Campenaerts, die stelt toch bijna altijd teleur, ongeacht het niveau of de kwaliteit van de tegenstand.

    Mij lijkt het wel duidelijk wie mee moet naar de OS volgend jaar (en het is niet Campenaerts).
    6 augustus 2020 23:19
    Crash gezien? Kan Campenaerts toch niks aan doen als ze voor hem vallen?
    7 augustus 2020 00:34
    Campenaerts is een subtopper in het tijdrijden die door zijn mentale kracht en minutieuze voorbereiding af en toe boven zichzelf uitstijgt, terwijl Van Aert een topallrounder is die puur op talent in het tijdrijden bijna op gelijke hoogte staat met Campenaerts.

    Als Van Aert alles op de tijdrit zet, moet hij mee.

    Als Van Aert zich moet leeg rijden in de Tour en Campenaerts carte blanche krijgt om zich optimaal voor te bereiden zoals met zijn werelduurrecord, dan is het een ander verhaal.
6 augustus 2020 19:05
Waren het ook aan hun stand verplicht om te winnen. Met Durbridge en Affini heb je al twee tijdrijders van wereldniveau. De rest staat op gepaste afstand vrij dicht bij elkaar. Goede leerschool ook voor de jonkies bij Jumbo-Visma en Sunweb.
6 augustus 2020 20:38
Gegeven de namen bij Mitchelton tov de rest vind ik het verschil nog relatief meevallen.

Reacties zijn gesloten.