Mitchelton-Scott legt Simon Yates langer vast tot eind 2022
foto: Cor Vos
woensdag 19 augustus 2020 om 19:05

Mitchelton-Scott legt Simon Yates langer vast tot eind 2022

Simon Yates is met Mitchelton-Scott een contractverlenging overeengekomen, die hem nog zeker twee jaar aan de Australische ploeg bindt. De Vuelta-winnaar van 2018 werd de afgelopen periode in verband gebracht met Trek-Segafredo, maar blijft dus zijn huidige team trouw.

Yates is momenteel aan zijn zevende seizoen bezig bij Mitchelton-Scott, een avontuur dat met zijn nieuwe verbintenis nog even voortduurt. “Ik ben gegroeid en volwassen geworden als persoon en als renner. We hebben onderweg veel hoogte- en dieptepunten gekend, maar ik kijk ernaar uit om samen dit verhaal voort te zetten en zoals altijd op zoek te gaan naar meer succes.”

Hun successen van de vorige jaren, naast de Vuelta-zege bijvoorbeeld ook dagsuccessen in alle drie de grote ronden, wil de Britse renner graag voortzetten. “We hebben onze eerste grote ronde twee jaar geleden gewonnen en ik geloof echt dat we het nog een keer kunnen, dus we blijven hard werken zodat we dat voor elkaar kunnen krijgen.”

‘Groot potentieel’
Teammanager Gerry Ryan, die onlangs de toekomst van de ploeg met twee jaar verzekerde, is blij dat Yates aan boord blijft. “Het is een relatie die in een lange periode is opgebouwd en waarvan we denken dat deze nog steeds een groot potentieel heeft voor nog meer succes. We zijn ervan overtuigd dat we samen nog veel meer hoogtepunten te bereiken hebben.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
19 augustus 2020 19:11
Dan zal Adam wel volgen. De ploeg levert als geheel wel ieder jaar verder in. Logisch gezien de financiële situatie maar het maakt het winnen van grote rondes met de broers ook steeds moeilijker.
    19 augustus 2020 19:24
    Geheel oneens, de ploeg is op papier dit jaar sterker dan ooit tevoren voor de grote rondes. Het komt er alleen niet uit, de Yates broertjes en dan vooral Simon hebben last van wisselvalligheid.

    Voor volgend jaar ligt dat anders, met Haig en Impey vertrekken 2 vaste waardes voor de grote ronden.
19 augustus 2020 19:33
Ik doelde niet speciaal op de ploeg rond de grote rondes, maar meer in het algemeen. Het vertrek van eerst Ewan en later Trentin wees toch al op minder budget en volgend jaar geen Affini, Haig, Impey duidt daar ook op.
19 augustus 2020 19:52
Ik hoop dat Adam ook blijft en ze dan meteen er voor kiezen ze maximaal opgevoerd (legaal uiteraard) in te zetten in de geschikte rondes qua parcours en altijd met twee tegelijk. Al het budget die kant op.
19 augustus 2020 20:16
Zou het juist niet goed geweest zijn om na 7 jaar ergens anders te gaan kijken?
19 augustus 2020 21:11
yates is verbrand en kan ook nergens anders naar toe.

Reacties zijn gesloten.