Mitchelton-Scott heerst in klimkoers Hammer Series Stavanger

Mitchelton-Scott heerst in klimkoers Hammer Series Stavanger

Michael Albasini - foto: Sirotti (archief)

vrijdag 25 mei 2018 om 19:01

De mannen van Mitchelton-Scott leiden de Hammer Series in Stavanger na de eerste dag. In de klimwedstrijd van de driedaagse in Noorwegen toonde Michael Albasini zich ijzersterk. Hij haalde de meeste punten voor zijn ploeg, die eindigde op een totaal van 1498 punten. Sunweb werd tweede met 645 punten, vlak voor LottoNL-Jumbo met 624 punten.

Er stonden tien rondes op het programma, waar bij elke passage punten te verdienen waren voor een ploeg. Albasini reed na enkele ronden weg met Antwan Tolhoek. Zij pakten een minuut voorsprong en kwamen ronde na ronde achter elkaar als eerste en tweede over de streep. Telkens won Albasini voor Tolhoek. Hierdoor geraakte Mitchelton-Scott over de 1000 punten en volgde LottoNL-Jumbo op de tweede plek met de helft van dat aantal.

Achter de koplopers vormde zich telkens een andere achtervolgende groep, die streed om de overgebleven punten. In de achtste ronde wist Tolhoek de volle mep te pakken, waarna de twee gegrepen worden. Søren Kragh Andersen wist de laatste twee rondes solo af te werken en nog een pak punten te grijpen. Omdat in de achtergrond ook Edward Theuns nog punten sprokkelde bij de eindsprint, is Sunweb na de eerste dag de nummer twee, vlak voor LottoNL-Jumbo.

Sprint en Chase
Vandaag stond de klimkoers op het menu. Over een afstand van iets meer dan tachtig kilometer werd gereden van en naar Sandness. Morgen staat de sprintrace (Hammer Sprint) op het programma, terwijl de Hammer Stavanger zondag wordt afgesloten met een ploegenachtervolging (Hammer Chase). De ploegen mogen per onderdeel vijf van hun zeven renners inzetten.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Titaantje 25 mei 2018 om 19:10

Afwachten waar ze over twee staan met Mitchelton ;-)

0
Merlinappa 25 mei 2018 om 19:19

Allemaal volgepompt met doping, dat zie je meteen!!!11!1EINZ

0
WernerFranke 25 mei 2018 om 19:32

Ik heb de beelden niet gezien, maar Theuns, de sprinter, die punten sprokkelt in de klimkoers? Heel zwaar kan het dan niet geweest zijn.

0
bakfiets 25 mei 2018 om 20:52

Ik denk dat ze vandaag toch liever de andere klimkoers hadden gewonnen;-)

0
Tinus 25 mei 2018 om 22:29

Toch leuk dat de Hammer Series vanaf het begin af aan best een leuk deelnemersveld aan de start heeft gekregen. Ook best een leuk en vernieuwend concept.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone