Mitchelton-Scott, Boels-Dolmans en Sunweb aan het vertrek van La Course

dinsdag 5 juni 2018 om 09:33
Mitchelton-Scott, Boels-Dolmans en Sunweb aan het vertrek van La Course

foto: ASO

De organisatie van La Course by le Tour de France heeft de twintig teams bekendgemaakt die deelnemen aan de vrouwenkoers. Mitchelton-Scott keert terug als titelverdediger, nadat Annemiek van Vleuten vorig jaar het evenement won. Ook de Nederlandse ploegen Boels-Dolmans, Sunweb en WaowDeals staan aan het vertrek.

De vijfde editie van La Course is teruggebracht naar één dag. Het vrouwenpeloton rijdt op 17 juli een bergrit van 118 kilometer van Annecy naar Le Grand-Bornand. De finale van de etappe is identiek aan de finish bij de mannen. Dit betekent dat de Col de la Romme (8,8 km à 8,9%) en de Col de la Colombière (7,5 km à 8,5%) in de finale als scherprechters fungeren.

Annemiek van Vleuten is de winnares van de meest recente editie, die toen nog over twee dagen werd verreden. De inmiddels 35-jarige renster was in de eerste etappe boven op de Col d’Izoard de beste vrouwelijke klimster. Vervolgens won ze ook de achtervolgingstijdrit.

Deelnemende teams aan flag-fr La Course by le Tour de France 2018
flag-it Ale Cipollini
flag-it Astana Women’s
flag-it Bepink
flag-nl Boels-Dolmans
flag-si BTC City Ljubjana
flag-de Canyon SRAM
flag-dk Cervélo-Bigla
flag-us Cylance
flag-fr FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope
flag-be Lotto Soudal Ladies
flag-au Mitchelton-Scott
flag-es Movistar
flag-nl Sunweb
flag-us TIBCO-SVB
flag-gb Trek-Drops
flag-us UnitedHealthcare
flag-it Valcar PBM
flag-dk Virtu
flag-nl WaowDeals
flag-gb Wiggle High5

Dit artikel delen:

6 Reacties

Merlinappa 5 juni 2018 om 09:37

Erg jammer dat ze in Frankrijk de dames niet serieus nemen. Zelfs 2 dagen koers is nu al teveel gevraagd, bizar.

FondriestTF3 5 juni 2018 om 10:06

Ik vind het toch echt een vooruitgang. Vorig jaar was het één klim en daarna een raar soort kermis-achtervolgings-ding.

Nu is het in ieder geval een vrij serieuze etappe met meerdere klimmen.

Secondant 5 juni 2018 om 10:25

Schandalig dat de ASO het niet voor elkaar krijgt (of niet voor elkaar wil krijgen) om gewoon een serieuze meerdaagse koers voor de dames te organiseren. Iets zoals vroeger La Grande Boucle Féminine was (tussen de 10 en de 15 etappes). Desnoods pas je het schema zo aan dat de dames niet elke dag koersen, maar alleen op de dagen waarop het mannenwielrennen sprintetappes kent. De dames hoeven niet hetzelfde parcours te rijden, maar kunnen zich ook elders in Frankrijk begeven. Zou toch ideaal zijn? Kunnen wij als wielervolger tijdens de sprintetappes tot pakweg 4 uur / half 5 een interessante dameskoers kijken, om het laatste uurtje de mannenkoers mee te pikken.

Spartacus 5 juni 2018 om 11:22

ASO neemt de vrouwen gewoon niet serieus. Het is niet voor niets dat veel door ASO georganiseerde koersen geen vrouwen-variant hebben (of niet uitzenden in het geval van de Waalse Pijl en LBL).
Neem dan een voorbeeld aan Flanders classics. Serieuze vrouwenwedstrijd en ook tv-uitzending.

Flamme Rouge 5 juni 2018 om 11:53

Begrijp me niet verkeerd, ik zou een serieuze etappekoers door Frankrijk voor vrouwen een geweldige aanvulling op de kalender vinden.
Echter is het helemaal niet handig die gelijk met de Tour te organiseren. de eerste anderhalve week van de tour wordt namelijk de giro rosa verreden. Dat is toch dé etappekoers van het vrouwenwielrennen. Het is natuurlijk totale onzin om de volgende prestigieuze etappekoers daar direct op te laten volgen. Wil men een grotere wedstrijd tegelijk met de Tour organiseren zal er toch met de giro rosa onderhandeld moeten worden over de plek op de kalender. Voor nu, dwz met de huidige kalender, is een één of tweedaags evenement de beste optie.

@Secondant Je kan je dus tijdens de saaie eerste tourweek storten op de giro rosa! Wat wil je nog meer.

Hoebele 5 juni 2018 om 13:05

“…storten op de Giro Rosa,” die dit jaar pas voor het eerst live uitgezonden zal gaan worden.

Headlines

Populair

Materiaalzone