Missie Roompot-Nederlandse Loterij geslaagd in de Amstel

zondag 16 april 2017 om 19:41
Missie Roompot-Nederlandse Loterij geslaagd in de Amstel

Nick van der Lijke werd 23e - foto: Marcel Koch

Tim Ariesen zat in de vroege vlucht van de Amstel Gold Race, en dus is de koers geslaagd voor Roompot-Nederlandse Loterij. Dat zegt ploegleider Jean-Paul van Poppel na afloop tegen WielerFlits. “Het ging iets makkelijker dan vorige week. Nu ging het al heel snel”, legt de voormalig topsprinter de link met de snelle koers in Parijs-Roubaix.

“We rijden met zes nieuwkomers hier. Uiteindelijk zijn we daar heel ver mee gekomen. Je merkt wel dat 260 kilometer opbreekt, dan wordt het net even te veel”, aldus Van Poppel. “We zijn bijzonder tevreden over het geheel.”

De beste ‘Roompotter’ was Nick van der Lijke op een 23ste plaats, daarmee werd hij de tweede Nederlander in de uitslag. “Een uitstekende klassering in de groep achter de kopgroep”, zegt de ploegleider.

Meer video’s zien uit het peloton? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!
Kijk morgen om 20.30 uur naar WielerFlits Live

Dit artikel delen:

10 Reacties

Romāns Vainšteins 16 april 2017 om 19:43

Ik blijf het toch niet veel om het lijf houden, zo’n roompot team in te hoog gegrepen koersen en dan maar dat we blij moeten zijn met elke seconde zendtijd.

0
Mooie_Mario 16 april 2017 om 19:59

We kunnen ook langzaam gaan concluderen dat Ligthart niet brengt wat hij zelf en ik ook verwacht had bij Roompot. Matig

0
alsjewint 16 april 2017 om 19:59

@romans

Als je verwacht dat Roompot hier als een volwaardig team in de AGR rondrijdt dan is het misschien een tegenvaller dat alleen meezitten een doelstelling is. Je mag het best wat breder zien. Die jongens doen wat ervaring op en de tijd zal leren waar hun plafond is. Voor hun ontwikkeling is het niet verkeerd en ik snap daarom niet zo goed wat jij nu eigenlijk wil. Een opleidingsteam ziet meestal zijn goede renners naar een grote ploeg vertrekken. Dan is continuiteit en ontwikkeling van zo’n ploeg lastig. Soms moet je een volgend seizoen met veel nieuwe renners weer een beetje opnieuw beginnen. Maar als je niet mag ruiken aan een topkoers ontwikkel je jezelf ook minder dus…..

0
Verweggistan 16 april 2017 om 20:03

Van der Lijke begint er na een matig 2016 weer een beetje doorheen te komen.

0
Romāns Vainšteins 16 april 2017 om 20:05

Klopt ook wel alsjewint maar ik vind het aantal behaalde wildcards al een behoorlijke tijd aan de veel te hoge kant, rouleer dan wat meer met talententeams uit andere landen.

0
alsjewint 16 april 2017 om 20:12

@Romans

ik snap jouw gevoel dat ze veel wildcards krijgen, maar dat moet je wel een beetje in perspectief zien. Er zijn op korte tijd veel koersen in Belgie en nu in Nederland, en dan zie je vaak dat de wildcards voor teams uit de buurlanden zijn. Topsport Vlaanderen zal ook altijd wel in de AGR rijden. In hoeverre of er lobby werk van de ploegen aan te pas komt weet ik natuurlijk niet, maar als dat zo is, dan heeft Roompot met Breukink en van Poppel wel namen die her en der ongetwijfeld connecties hebben.

0
debarreman 16 april 2017 om 21:38

Kansloos in de kansloze vlucht van de dag.
Het wordt tijd voor enkele overwinningen in de kleinere koersen

0
wielrenner 16 april 2017 om 21:53

Knap dat ie nog in de voorhoede kon komen, RP slaat de laatste tijd geen slecht figuur.

0
assen 16 april 2017 om 22:29

Wie meer verwacht van Roompot, en Van der Lijke, is niet realistisch. Maar.. Hopen mag altijd! :-)

0
xistnc 17 april 2017 om 09:30

Ligthart heeft het hele Vlaamse voorjaar gereden, vanaf de Omloop. Daar mag je dan in de Amstel geen onredelijke verwachtingen van hebben.

Ze zitten mee in de vroege vlucht der kanslozen, dat is goed binnen de geldende normen. Al hoop ik dat ‘het moderne wielrennen’ dat fenomeen en de waardering daarvan rap overboord gooit.

Aan het begin van de finale deed een Roompotter mee met aanvallen achter de kopgroep. Dat begreep ik niet helemaal.

Op de Loorberg sprak ik de vader van één van de Roompotters. Die vertelde dat er ook gewoon een doel van wordt gemaakt om zo lang mogelijk te handhaven en te overleven, ook als dat ten koste gaat van zichtbaarheid. Voor ons als publiek zijn dat natuurlijk onzichtbare doelen en onzichtbare daden, maar met die context snap ik het verhaal van Van Poppel beter dan zonder.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone