‘Misschien een idee om het WK veldrijden naar de kerstperiode te verhuizen’
foto: Cor Vos
maandag 20 november 2023 om 19:45

‘Misschien een idee om het WK veldrijden naar de kerstperiode te verhuizen’

Podcast De laatste weken is er het een en ander te doen rondom de Wereldbeker in het veldrijden. UCI-preses David Lappartient dreigde renners uit te sluiten van het WK, mochten zij besluiten een Wereldbeker-manche over te slaan. De UCI voegde vrije daad bij het woord middels een persbericht en dus konden ook de mannen in de WielerFlits Podcast er niet omheen.

Beluister vanaf 27.02 de WielerFlits Podcast over de discussie over het WK veldrijden

Luister hierboven naar de WielerFlits Podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

Maxim, Niels, Youri en Zeger spitsen zich meteen maar toe op dat WK. Inmiddels is duidelijk dat de strijd om de regenboogtrui niet in het programma past van zowel Wout van Aert als Tom Pidcock. “Dat is jammer, want zij dragen samen met Mathieu van der Poel het hele veldrijden”, stelt Maxim. “Zou je het WK niet gewoon van plek op de kalender moeten verplaatsen? Breng het naar de kerstperiode, of naar begin januari als altijd de nationale kampioenschappen op de kalender staan. Dan weet je in ieder geval dat het plaatsvindt in het hart van het cross-seizoen.”

Het brengt reuring in de tent. Youri ziet het idee van Maxim alvast niet zitten, al houdt hij ook een slag om de arm. “Ik denk niet dat we daaraan moeten beginnen. Het WK op de weg doe je ook niet ineen keer begin augustus, bijvoorbeeld. Bovendien weet je het zeker met Wout van Aert nooit. Ik kan het me best voorstellen, mocht het ineen keer hartstikke goed gaan… Dat weekend waarin het WK valt, daarin koerst hij niet. Voor hetzelfde geldt plakt hij het WK er toch aan vast.”

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
19 november 2023 08:35
@redactie: jullie starten tegenwoordig artikels met stemmingmakerij koppen, terwijl vervolgens blijkt dat het een quote uit jullie eigen podcast is. Ik vind dat persoonlijk nogal misleidend, want jullie laten het label podcast weg. Ik snap best dat jullie dit doen om extra traffic naar de podcast te krijgen en/of discussies te recyclen die al geweest zijn onder artikelen, maar ik vind het niet erg sterk. Daarnaast vervuilt het het overzicht met echte artikelen. Misschien mee stoppen?
  19 november 2023 10:12
  Er staan toch quotes om de titel heen?

  On topic ... komt over als een gevalletje Mohamed en de berg en is wellicht de enige optie om in de toekomst alle toppers aan de start te krijgen, die het veldrijden combineren met de weg. Nb dat de trui dan weinig in de overige koersen te zien is, is een argument. Dat de trui bij een van de mindere goden belandt, omdat de toppers er niet bij zijn, is er m.i. ook een.
  19 november 2023 11:03
  @adz: quotes suggereren wat mij betreft dat er een expert of hoofdrolspeler aan het woord is geweest, niet de journalist van dit medium zelf.
  19 november 2023 12:23
  Op de homepage verdrinken de interessante nieuwsberichten sowieso.

  Ten eerste door een overvloed aan "content": gerecyclede interviews, Ride ads, plichtmatige voorbeschouwingen, materiaalzone onzin, overzichtslijstjes met blessures, etc.

  Ten tweede wordt de helft van de headlines afgekapt op het mobiele hoofdscherm.

  En ten derde beland je doorscrollend in een soort content hel van 1-5 maanden oude meuk.

  Snap dat WF hun eigen content wil pushen en dat ze ook wat ads kwijt moeten. Maar zou fijn zijn als het nieuwslijstje langer en leesbaarder zou zijn. En allicht zaken als meest actuele podcasts, voorbeschouwingen, live chats etc hun eigen permanente tab aan bv de zijkant krijgen.
  19 november 2023 15:13
  Case in point: dit bericht van vanochtend is nú al van de homepage verdwenen, door 1 veldritje.
19 november 2023 08:27
De kerstperiode zou ik niet doen, maar omwisselen met weekend van de nationale kampioenschappen begin januari wel. Mooi orgelpunt aan het eind van dé veldritperiode.

En Youri, het WK op de weg is natuurlijk járenlang in augustus geweest, dat is geen argument.
19 november 2023 13:12
Lijkt me een onwijs slecht idee.. Het aantrekkelijke van de Kerst periode is juist de opeenvolging van clashes. Plak je hier een WK aan vast krijg je als winnaar dus diegene die zich het vaakst afzijdig houdt van verdere clashes.. Ondoordacht idee wat mij betreft
19 november 2023 11:15
Hebben jullie dit wel eerst met Jezus overlegd? Lijkt me nou niet dat Hij hierom staat te springen.
19 november 2023 12:37
Zou dat niet juist de magie van de kerstperiode weghalen? Alle toppers gaan dan optimaal voorbereid naar het WK willen, dus meer willen trainen en dus de crossen in de weken ervoor (de kerstperiode) overslaan
  19 november 2023 12:47
  Zou het failliet van het veldrijden betekenen, de topcrossen die dan plaatsvinden zouden het kind van de rekening worden, die gaan daar natuurlijk nooit mee akkoord. Om die reden een vrij idiote stelling dus.
19 november 2023 07:59
Neh, want dan is er de kans dat de nummers 1 en 2 (en mogelijk 3) van het wk vervolgens bij een boel crossen niet te zien zijn indien ze verder geen of weinig crossen nog doen. Uiteraard weten we nu ook wel dat zij beter zijn, maar het voelt toch wat anders na zo'n wk. Daarnaast ontbreekt Wout nu min of meer vanwege de OS, ik verwacht hem er volgend jaar gewoon weer bij. Wout doet mogelijk 2 weken voor het WK ook nog een cross, dus het is sowieso niet nodig om hem zo veel te vervroegen. Mathieu komt sowieso wel opdagen in zijn recordjacht. Plaats je hem in de kerstperiode krijg je ook dat veel renners andere crossen overslaan, dat maakt de kerstperiode er nou niet mooier op.
  20 november 2023 09:23
  Dan gaan de wk favorieten veel minder voor deze periode, hebben ze twee weken ervoor meer rust nodig maar ook daarvoor kunnen ze niet maximaal diep. Dus onthoofd je de meest commerciële winstgevendheid van de sport. Ten koste van meer macht naar de uci ook nog eens. Echt een ramp zou dit zijn. Rest van het seizoen wordt ook nog eens vet boring. Niet een paar weken zoals nu maar twee maanden als een nachtkaars uit
19 november 2023 13:22
Matthieu is waarschijnlijk de 'goat' van veldrijden, maar schuiven met datums van kampioenschappen voor een enkeling of enkelingen is het domste wat je kan verzinnen. Zeker omdat die enkelingen het veldrijden net niet (meer) dragen als 'hobbyisten', dat doen de organisaties en de veldrijders die wel heel het seizoen rijden. Matthieu is een enorme surplus als hij start, maar als hij zo belangrijk zou zijn dan zou alles voor hij start vierkant draaien en dat is niet het geval. En wat als ze dan ik 2025, dan toch een andere planning hebben en ook het WK overslagen, dan heb je alles veranderd voor niets...
20 november 2023 11:23
Eind januari zou ook kunnen.... dan heb je waarschijnlijk ook nog wel alle toppers aan de start.
20 november 2023 11:54
Gewoon alles laten zoals het is. De kerst/Nieuwjaarsperiode is juist voor de fulltime crossers de periode om te oogsten. Met het WK in die periode is er niet dagelijks cross, dus ook niet op TV. Het enige waarom dit nu gesuggereerd wordt is omdat de op papier beste veldrijders die ook nog eens de beste wegrenners ter wereld zijn nu niet allemaal meedoen. Dat gaat op termijn van zelf weer voorbij. Voor mij als vooral in het veldrijden geinteresserde i.p.v. het WK vervroegen liever verplaatsen naar eind februari. Terug naar de nostalgische keer dat Roger de Vlaeminck op het WK in Magstadt 2e werd bij de amateurs en zes dagen later als debuterend beroepsrenner de Omloop Het Volk won.
  20 november 2023 17:32
  Dé Roger....pure nostalgie....eind februari'69 was hij dé trots van België, en zeker een unieke prestatie destijds.

  Sinds zijn pensioen is hij dan ook dé favoriet der reporters, om zijn mening vol zelfingenomenheid, arrogantie en betweterigheid te horen te krijgen, en dé man bij uitstek om een vuurtje te stoken. Net zoals hij recent ook Wout en Tom door het slijk haalde mbt hun mini-crossprogramma en niet-deelname aan het WK.

  Nu, ik dook even de archieven in over Roger's carrière in de veldcross bij de elite, en vond het volgende: van bij zijn intrede in '69 tot aan zijn laatste seizoen '87/'88, waren er 19 cross seizoenen....waar hij slechts aan 8 daarvan deelnam...en ja hoor, voor die andere tussentijds, 11 x zijn kat stuurde. Alsook in die 8 deelnemende seizoenen slechts 4 keer deelnam aan het WK. In hoeverre dit in combo met zijn wegkoersen was? weet ik niet, maar speelt eigenlijk geen rol om dit als uitvlucht te kunnen gebruiken.

  Nu, duidelijk dat dit een minder fraai beeld toont van die grote held uit '69 hé, die zeker het recht van spreken niet heeft om de jongere generaties van wegrenners die de combo met cyclocross doen, te bashen.....en vooral Mathieu en Wout zouden verguisd en uitgespuwd worden indien ze Roger's voorbeeld zouden gevolgd hebben.
21 november 2023 03:12
Kerstperiode is nu al zo mooi, het wk zorgt er voor dat men dan keuzes gaat maken en klassieke crossen links laat liggen. Nu is het ideaal want voor velen is een trainingskamp tussen kerstperiode en wk nog mogelijk. Past perfect in het programma wanneer het wegseizoen (niet olympische spelen) het toelaat.
19 november 2023 10:19
Zeer slecht idee
19 november 2023 11:34
Wheely ze overleggen wel met jou want Jij gedraagt je als een jezus.
  19 november 2023 11:46
  Thanks! Ik vraag me ook altijd af wat Hij zou doen in mijn plaats.

Reacties zijn gesloten.