Tolhoek, Mirza, WaowDeals, Le Triptyque des Monts et Châteaux, Mollema

Tolhoek, Mirza, WaowDeals, Le Triptyque des Monts et Châteaux, Mollema

foto: Marcel Koch

Door Tim van Hengel & Ties Wijntjes
zaterdag 31 maart 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Antwak Tolhoek, Yousef Mirza, Waowdeals en Le Triptyque des Monts et Châteaux en Bauke Mollema

Tolhoek aan de beterende hand

Goed nieuws voor Antwan Tolhoek. De jonge Nederlander van LottoNL-Jumbo heeft vandaag voor de eerste keer twee uur pijnvrij kunnen trainen na de knieproblemen die hem enkele weken aan de kant hielden. Dat meldde hij op Twitter. “Vanaf nu rustig proberen op te bouwen”, aangevuld met de hashtag #goedezaterdagipvgoedevrijdag. Tolhoek miste daardoor de Ronde van Catalonië. Hij begon het seizoen sterk met een zestiende plaats in de Abu Dhabi Tour, na een tiende stek in de afsluitende koninginnenrit naar Jebel Hafeet.


Mirza opnieuw nationaal kampioen

Yousef Mirza heeft vandaag het nationaal kampioenschap tijdrijden van de Verenigde Arabische Emiraten gewonnen, zijn vijfde titel op dit onderdeel. Vorige week won de renner van UAE Emirates ook al de wegwedstrijd en in februari was hij de beste in de wegrit van het Aziatisch kampioenschap. “Ik ben heel blij en tevreden met dit resultaat, het is geweldig om ook de kampioen in het tijdrijden te zijn”, aldus Mirza, die in mei deelneemt aan de Tour of California. “Ik wil mijn team bedanken. Ik krijg altijd veel steun van het management, mijn ploeggenoten en de staf. Ik wil mijn goede resultaten doorzetten en op hoog niveau blijven presteren dit jaar.”


WaowDeals mikt op slotbeklimmingen Ronde van Vlaanderen

Ploegleider Jeroen Blijlevens van WaowDeals is positief over de vorm van zijn rensters in de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen. Met Marianne Vos heeft hij de winnares van 2013 in de ploeg. “De vorm van de ploeg is goed. We zien wekelijks hoe onder anderen Jeanne Korevaar, Anouska Koster en Riejanne Markus zich kunnen meten met de sterksten in koers. Ook Marianne Vos pronkt steeds meer met haar veren. We hebben niet de ploeg om iets te forceren, maar hopen wel dat we er met een paar rensters bij zitten als we bij de slotbeklimmingen aankomen”, aldus Blijlevens.

flag-nl WaowDeals voor de flag-be Ronde van Vlaanderen 2018
flag-nl Marianne Vos
flag-nl Jeanne Korevaar
flag-nl Anouska Koster
flag-nl Riejanne Markus
flag-nl Monique van de Ree
flag-nl Pauliena Rooijakkers


Philipsen sterkste sprinter in eerste etappe Le Triptyque des Monts et Châteaux

Jasper Philipsen heeft in Flobecq de eerste etappe Le Triptycque de Monts et Châteaux op zijn naam geschreven. De 20-jarige Belg was in een massasprint onze landgenoten Nils Eekhoff en Maikel Zijlaard te snel af. Hij mag logischerwijs morgen in de leiderstrui starten. De Belgische wedstrijd is een driedaagse rittenkoers voor beloften. Morgen staat er een rit met drie beklimmingen en één kasseistrook op het programma. Maandag krijgen de renners een individuele tijdrit in de ochtend en een heuvelachtige etappe in de middag te verwerken.


Mollema verkent individuele tijdrit Tour de France

Bauke Mollema staat komende week aan de start van de Ronde van het Baskenland maar was vandaag in Frankrijk op parcoursverkenning voor een andere wedstrijd. De Groningse klassementsrenner heeft het traject van de voorlaatste etappe in de komende Tour de France verkent. Er staat die dag een heuvelachtige individuele tijdrit van 30,1 kilometer op het programma, waardoor het algemeen klassement in een definitieve plooi zal vallen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

kelderfan 31 maart 2018 om 21:21

Fijn dat Tolhoek weer op de weg terug is. Hopelijk is hij weer snel op niveau.

Tuubke 1 april 2018 om 09:57

Deed Mollema die verkenning soms vanuit de auto? Ik had een wat actievere foto gekozen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair