“Minstens twee Touretappes in Brussel 2019: tijdrit en rit in lijn”
dinsdag 30 mei 2017 om 14:55

“Minstens twee Touretappes in Brussel 2019: tijdrit en rit in lijn”

Het Grand Départ 2019 in Brussel zal zeker twee etappes tellen. “Dat zal een tijdrit en een rit in lijn zijn”, zegt de Brusselse schepen (wethouder) van Sport Alain Courtois tegen Sporza. “Ik weet niet of er nog meer etappes in België zullen zijn. Maar dat is goed mogelijk”

“Zowel de tijdrit als de start- en aankomstplaats van de rit in lijn zal in Brussel zijn. Over het parcours is nog niets bekend. We zitten wat dat betreft nog maar in een eerste fase. Begin 2018 zal daar meer over bekendgemaakt worden.”

“Of er nog meer etappes in België zullen zijn, weet ik ook nog niet. Ook daar is nog niets over bekend. Maar het is goed mogelijk.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
30 mei 2017 15:55
Die tijdrit schijnt dan weer een ploegentijdrit rond Brussel te zijn.
30 mei 2017 16:16
Zou leuk zijn als ze beginnen met een rit in lijn en dan de 2e etappe een tijdrit. Dan kunnen zowel de sprinters als tijdrijders de gele trui bemachtingen alvorens het aan de klimmers is.
30 mei 2017 16:36
Het gaat hier dus wel degelijk over de Stad Brussel en niet het Brussels Gewest dat nog 18 andere Gemeenten telt (waarvan het Sint-Pieters-Woluwe waar Merckx opgroeide er één is).
Aangezien start en aankomst op dag 1 binnen de gemeentegrenzen vallen, zou het mij verbazen als de rest van het parcours daar zou buiten vallen. Dan lijkt het mij toch eerder over een proloog te gaan, of het moet een ploegentijdrit over beperkte afstand gaan. Van Oost naar West geraak je in een kilometer of 15 (of je moet in lussen beginnen werken): van de Heizelvlakte naar het Terkamerenbos bijvoorbeeld.
Het bordje met 3500 km is dan weer typisch Brussels: de kikker die zichzelf tot een koe wil opblazen...
30 mei 2017 16:43
Eddy lijkt bij zichzelf te denken: ik ken nog een warme plek waar het veel makkelijker fietsen verkopen is aan de politie.

Reacties zijn gesloten.