Milan Vader uitgeroepen tot Limburgs wielrenner van het jaar

donderdag 24 december 2020 om 15:10
Milan Vader uitgeroepen tot Limburgs wielrenner van het jaar

Milan Vader (rechts) op het voorbije WK Mountainbike - foto: Cor Vos

Tom Dumoulin en Wout Poels kwamen in aanmerking voor de titel ‘Limburgs wielrenner van het jaar’, maar het is mountainbiker Milan Vader die er met de prijs vandoor gaat. Bij de vrouwen is Sabrina Stultiens dan weer de grote winnares.

De winnaars van de Limburgse wielerprijzen, die sinds 1985 worden uitgereikt, worden normaal gesproken tijdens het Limburgs wielergala bekendgemaakt. Vanwege de huidige coronamaatregelen bleek dit nu echter niet mogelijk, maar de organiserende Club24 wilde toch de beste wielrenners in het zonnetje zetten.

“We vonden het, net als Limburg Cycling, belangrijk om toch aandacht te geven aan de wielerprestaties die de sporters dit jaar hebben geleverd”, aldus Hans Teunissen, voorzitter van de Club24. “Vandaar dat we toch een verkiezing hebben uitgeschreven die tot drie mooie winnaars heeft geleid.”

Andere winnaars 
De in Middelburg geboren Vader liet wegtoppers Tom Dumoulin en Wout Poels achter zich. Ook Stijn Daemen, die wel kon rekenen op een (aanmoedigings)prijs van de provincie Limburg, was genomineerd. Vader wist dit jaar de aansluiting te maken met de mountainbiketop, met twee podiumplaatsen bij wereldbekerwedstrijden in Nové Mesto.

Er was dit jaar ook voor het eerst een aparte ‘wielrenster van het jaar’ verkiezing. De 27-jarige Stultiens ging met de zege aan de haal, voor Pien Limpens en mountainbikester Sophie von Berswordt-Wallrabe. De 19-jarige Jordan Habets, dit jaar winnaar van de beloftenkoers Carpathian Couriers Race, werd verkozen tot renner van de toekomst.

Dit artikel delen:

6 Reacties

$kedel 24 december 2020 om 15:30

Sportief om deze prijs ook eens aan een zeeuw te geven xD

Arry1337 24 december 2020 om 17:00

Ik ben benieuwd wie de wielrenner van het jaar van Persingen is, kunnen jullie daar niet ook een artikel over schrijven?

john 24 december 2020 om 17:02

Dus als je in limburg woont ben je in eens een Limburger

Derierre de la course 24 december 2020 om 20:10

Wel raar dat Tom Dumoulin en Wout Poels dan genomineerd zijn. De 1e woont in Belgisch-Limburg en de 2e in Monaco.

Chasse_patate 24 december 2020 om 17:15

Knap wielrenner van het jaar winnen als je een mountainbiker bent.

Bas-r 25 december 2020 om 13:04

Beter kop zou zijn ‘Zeeuwse MTB-er uitgeroepen tot Limburgs Wielrenner van het jaar 2020’

Spoeling dun dit jaar?

Net binnen

Populair

Materiaalzone