Milan Vader prolongeert zijn nationale titel op de mountainbike

Milan Vader prolongeert zijn nationale titel op de mountainbike

Milan Vader op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Milan Vader heeft voor het tweede jaar op rij de Nederlandse titel veroverd op de mountainbike. Op het parcours van het Watersley Sports & Talentpark in Sittard reed de nummer acht van de wereld soeverein naar de winst.

Vader nam al vroeg in de koers de kop en sloeg vlot een gaatje. De voorsprong van de 24-jarige renner liep gaandeweg steeds verder op, waarmee al snel duidelijk werd dat de rest van het veld zou strijden om de tweede plek. Materiaalpech bleef hem in het vervolg van de koers bespaard, waardoor hij overtuigend zijn tweede achtereenvolgende nationale titel kon binnenslepen.

Vader had zich niet echt ongerust gemaakt tijdens de wedstrijd, vertelde hij na afloop. “Maar ik ben wel gewoon serieus met mijn ding bezig geweest.” Dat hij goed door de coronaperiode was gekomen, vertelde hij. “Ik hou gewoon van fietsen, dus ik heb me lekker kunnen uitleven.” En waar de ene wedstrijd eindigt, wacht al snel de volgende. “Morgen vertrek ik naar Tsjechië (voor de Wereldbeker) en hopelijk heb ik dan een heel mooi blok wedstrijden.”

Bij de beloften werd veldrijder Pim Ronhaar Nederlands kampioen. Eerder vandaag pakte Anne Terpstra haar zesde nationale titel op de mountainbike.

flag-nl NK mountainbike 2020
Mannen
flag-nr1 Milan Vader
flag-nr2 Jeroen van Eck
flag-nr3 Erik Groen

Dit artikel delen:

7 Reacties

Wheely 26 september 2020 om 13:58

Daddy strikes again!

krypton 26 september 2020 om 14:00

Who’s your daddy?

kittelkolb 26 september 2020 om 17:24

I am your Vader

HoofdIsVrij 26 september 2020 om 14:01

In de schaduw van Mathieu is Vader toch ook heel goed bezig.

Mannen als Nordemann en van der Heijden leken de potentie te hebben, maar Vader lijkt dan eindelijk degene te zijn die echt mee gaat doen bij de elite.

Limal 26 september 2020 om 15:26

Bijnaam ‘Darth’ ?

Constantinopel 26 september 2020 om 16:35

Proficiat aan iedereen die originele woordgrappen gepost heeft onder dit artikel. Ik ben er zeker van dat Milan Vader ze nog nooit gehoord heeft.

HennieK 26 september 2020 om 19:18

@ Constantinopel Doe eens niet zo paternalistisch

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair