Milan Vader en Anne Terpstra tweede in Wereldbeker MTB in Nove Mesto

zondag 4 oktober 2020 om 17:43
Milan Vader en Anne Terpstra tweede in Wereldbeker MTB in Nove Mesto

Milan Vader - foto: Cor Vos (archief)

Mountainbikers Milan Vader en Anne Terpstra hebben op de Wereldbeker in Tsjechië allebei zilver gewonnen. Vader verloor bij de mannen de sprint van een klein groepje van Henrique Avancini, terwijl Terpstra niet opgewassen was tegen Pauline Ferrand-Prévot.

Nino Schurter probeerde in de Cross Country-wedstrijd bij de mannen meermaals het verschil te maken, maar telkens werd hij weer gegrepen. Milan Vader was attent en wist samen met de Fransman Victor Koretzky en de Braziliaan Henrique Avancini in het wiel van de Zwitser te blijven.

Ook in de slotronde kon Schurter niet wegrijden, waarna het uitdraaide op een sprint van een selectie groep. Daarin was Avancini te snelste, voor Vader. Schurter eindigde als derde.

Bij de vrouwen ging de overwinning in Nové Mēsto na Moravē naar Pauline Ferrand-Prévot. De wereldkampioene ontsnapte al vroeg uit een kopgroep van zeven. De Nederlandse Anne Terpstra ging nog met de Française Loana Lecomte in de achtervolging, maar ze zagen Ferrand-Prévot pas na de finish terug.

Terpstra wist Lecomte nog wel uit haar wiel te rijden en zo de tweede plaats op te eisen op 21 seconden van PFP. Lecomte, die donderdag de eerste Wereldbekermanche in Tsjechië won, werd derde op ruim een minuut achterstand.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Fassa Bortolo 4 oktober 2020 om 17:52

Schitterend zeg. Jammer dat het Nederland enkel interesseert wanneer van der Poel dit doet. Vader nestelt zich hier toch echt definitief tussen de wereldtop. Voor Terpstra geldt eigenlijk hetzelfde. Laat dat wk maar komen!

Ruben_ 4 oktober 2020 om 17:52

Schurter ook nog niet helemaal op punt

Geronimo 4 oktober 2020 om 18:55

Je ziet dat Schurter het tegenwoordig vooral van zijn uithoudingsvermogen moet hebben, niet van zijn snelheid. Dit ‘dubbele’ weekend met afgelopen donderdag nog een XC eiste zeker van de jonge gasten veel, de winnaar van donderdag zat ook niet in de top tien vandaag. Vanuit daar redenerend is het wel logisch dat Nino vandaag meezat, maar dit geeft absoluut geen garanties voor komende wedstrijden.

pro cycling 4 oktober 2020 om 23:25

Prachtig resultaat inderdaad v/d nederlanders. Vader volwassen gereden deze week!
Schurter gaat er wel komen. De eerste wedstrijd was het resultaat minder maar de comeback erg goed.
Nu had hij beetje pech in het wiel van Vader dat Avancini er aan het eind nog langsheen kon wippen, en in de laatste bochten met Koretzky verloor hij ook nog wat kostbare meters. Ik denk dat hij volgende week met WK (benieuwd naar het parcours…) het toch weer kan flikken.

wulu 5 oktober 2020 om 09:39

Vader en Terpstra toch heel constant deze week, ben dan ook erg benieuwd wat ze gaan klaarmaken op het WK as weekend.
Schurter lijkt wat afgebot in zijn explosiviteit, maar vooralsnog goed genoeg om podium te rijden. Zijn race donderdag was indrukwekkender dan zondag. Die staat er gewoon weer hoor.

Headlines

Materiaalzone

Populair