Milan Vader blijft de komende dagen in Bilbao voor observatie en verder herstel

zaterdag 9 april 2022 om 20:47
Milan Vader blijft de komende dagen in Bilbao voor observatie en verder herstel

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft een korte update gegeven over de situatie van zijn renner Milan Vader. De wegwielrenner en mountainbiker blijft ook de komende dagen in Bilbao, waar hij gisteren werd opgenomen na een zware val in de Ronde van het Baskenland.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Een korte update vanuit Baskenland”, schrijft Jumbo-Visma in de loop van vanavond in een kort bericht op de social media-kanalen. “Milan zal de komende dagen in het Universitair Medisch Ziekenhuis in Bilbao blijven voor observatie en verder herstel. Als er nieuws is, komen we weer bij u terug.”

Vader werd gisteren met zware blessures opgenomen in het ziekenhuis in Bilbao, na een valpartij in een afdaling in de voorlaatste etappe van de Ronde van het Baskenland. Zijn toestand was op dat moment kritiek en eenmaal in het ziekenhuis begonnen de artsen gelijk met opereren. In zijn halsslagaders werden stents geplaatst omdat die vernauwd waren.

Vader had verder bij zijn val gebroken ruggenwervels, een gebroken sleutelbeen en een gebroken schouderblad opgelopen. Gisteravond kwam Jumbo-Visma al met een kort statement. Daarin liet de ploeg weten dat de renner ondertussen in een stabiele toestand verkeerde. “Milan ontvangt zeer goede medische zorg in het universitair ziekenhuis van Bilbao.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wheely 9 april 2022 om 21:18

Hopelijk binnenkort echt goed nieuws, dat hij voorlopig nog in het ziekenhuis zou blijven was wel te verwachten natuurlijk. Hup Milan, sterkte!

0
Fast Freddy 9 april 2022 om 22:11

Met alle respect voor de privacy van Vader had ik gehoopt op iets meer info. Ik hoop dat het naar omstandigheden goed gaat. Zonder blijvende schade. Fingers crossed.

0
Ronellenfitsch 9 april 2022 om 22:53

Precies wat ik dacht. Ik hoop het beste, maar zo’n algemeen bericht geeft weinig richting ….

0
Emergo 10 april 2022 om 12:13

@Freddy Misschien had je de eerste 6 woorden dan weg moeten laten.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone