Milan Menten na winst in Le Samyn: “De Lie trekt het niveau echt omhoog”

dinsdag 28 februari 2023 om 18:14
Milan Menten na winst in Le Samyn: “De Lie trekt het niveau echt omhoog”

foto: Cor Vos

Milan Menten en Lotto Dstny: het lijkt nu al een gelukkige combinatie. De 26-jarige renner spurtte dinsdag in Le Samyn naar zijn eerste zege van het seizoen en voor zijn Belgische werkgever. “Ik kan het nauwelijks geloven”, waren zijn eerste woorden in het flashinterview.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

De zege in Le Samyn komt voor Menten nogal onverwacht. “Ik ben namelijk ziek teruggekomen uit de Ruta del Sol en moest passen voor het Openingsweekend. Ik stond kortom met erg veel vraagtekens aan de start. Dat het me hier dan lukt om te winnen… Het lijkt wel een droom.”

Menten hield zich de hele koers behoorlijk afzijdig. “Ik heb mij de hele wedstrijd rustig gehouden. De ploeg zei dat ik moest wachten tot de sprint. Mijn ploegmaats maakten de koers hard en dat was voor mij het ideale scenario. Door het beulswerk van Victor Campenaerts zat ik in een zetel. Bovendien ligt een dergelijke aankomst me ook erg goed, zeker na een zware koers.”

Lees ook:
Milan Menten sprint na spannende finale naar zege in Le Samyn

Menten zit bij Lotto Dstny op zijn plek. “De ploeg is een grote vriendengroep. Arnaud De Lie trekt het niveau echt omhoog. Dat heeft een positief effect op renners zoals ik, die zich willen tonen om hun plek in de ploeg af te dwingen. Dat is wel mooi.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone