Mikkel Honoré en Quick-Step uit elkaar, Deen tekent bij EF Education-EasyPost

donderdag 20 oktober 2022 om 11:12
Mikkel Honoré en Quick-Step uit elkaar, Deen tekent bij EF Education-EasyPost

foto: Cor Vos

Mikkel Honoré zal volgend jaar niet meer uitkomen voor Soudal-Quick Step. De Deen had nog een contract tot eind 2023 bij de ploeg van Patrick Lefevere, maar zijn doorlopende verbintenis is in onderling overleg ontbonden. Dat stelt Honoré in staat om te tekenen bij EF Education-EasyPost.

<!-- Castelli -->

Soudal-Quick Step (nu nog Quick-Step-Alpha Vinyl) en EF Edcuation-EasyPost hebben het nieuws donderdagmiddag, enkele uren nadat het naar buiten werd gebracht door diverse media, bevestigd. De 25-jarige Deen maakt al sinds 2019 – zijn eerste jaar als beroepswielrenner – deel uit van de Quick-Step-ploeg.

Honoré groeide al snel uit tot een belangrijke pion in de (voorjaars)klassiekers en stond ook al vier keer aan de start van een grote ronde. Dit jaar mocht hij voor het eerst zijn opwachting maken in de Tour de France. De sterke Deen boekte vorig jaar zijn eerste twee profzeges: in de Settimana Coppi e Bartali en de Ronde van het Baskenland won hij een etappe.

Puntenpakker 
Honoré verzamelde vorig jaar tevens ereplaatsen bij de vleet. Zo werd hij in het najaar van 2021 derde in de Clásica San Sebastián, vijfde in de Ronde van Polen, tweede in de Druivenkoers, derde in de Bretagne Classic, vierde in de Tour of Britain en vierde in de Primus Classic. Dit jaar bleven de individuele resultaten wat uit, al was hij wel zesde in de GP de Québec.

Honoré lijkt een welkome versteking voor EF Education-EasyPost, zeker omdat de Amerikaanse ploeg dit jaar lange tijd in degradatienood verkeerde en nood heeft aan zogeheten ‘puntenpakkers’. De ploeg nam eerder deze week nog afscheid van Ruben Guerreiro, die dit jaar erg belangrijk was in de strijd tegen degradatie. De Portugese klimmer had nog een contract tot eind 2023, maar is tot een akkoord gekomen over een vroegtijdig vertrek. Dat stelt Guerreiro in staat om vanaf volgend jaar uit te komen voor Movistar, waar hij voor drie seizoenen tekent.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Cochise 20 oktober 2022 om 11:44

Dat opent al wat perspectieven voor Lefevere, zou me zelfs niet verbazen dat hij wat managers van renners die niet in de klimtrein of sprinttrein passen (of willen passen) heeft laten weten dat hij een vroegtijdig vertrek niet in de weg zou staan.
Al is er aan de andere kant weinig klimtalent vrij op de markt.

1
Thoin 20 oktober 2022 om 11:55

Chaves mss? Zou hij durven Pozzovivo één jaar nemen om Remco te steunen in de Giro?

2
Melkzuur 20 oktober 2022 om 12:19

Had ik nog niet aan gedacht, Thoin, maar Pozzovivo overnemen lijkt me helemaal geen slechte zet.

0
Mystery Rider 20 oktober 2022 om 14:03

Yep Thoin, ik denk wel dat dit een piste is die ze overwegen … als de knoop al doorgehakt is en de keuze op de giro is gevallen dan zou Pozzovivo wel de perfecte gids kunnen zijn voor Remco (als vervanger van Keisse).

0
Panache 20 oktober 2022 om 14:11

Sympathieke coureur Pozzovivo. Echter is het vooral een renner voor twee weken en wat minder voor drie weken. In de laatste week waar knechten écht het verschil kunnen maken is Pozzovivo niet de persoon die een eventuele leiderstrui kan verdedigen, hij lost dan te snel. Jan Hirt is het tegenovergestelde, dus misschien werkt het alsnog voor het team.

0
Thoin 20 oktober 2022 om 14:18

Goh akkoord, maar het duo Hirt-Pozzovivo werkte wel bij Wanty dit jaar dus waarom niet in steun van REV?

0
RyderHesjedal 20 oktober 2022 om 11:18

Vervanging voor Guerreiro binnen!

0
Shinzawai 20 oktober 2022 om 11:56

Ik denk eerder de vervanger voor Valgren, die een langdurige herstelperiode tegemoet gaat en daarvoor is teruggezakt naar het development team.

0
Landeirovic 20 oktober 2022 om 11:18

Zo komt er plek vrij voor een klimmer. Elk jaar is er toch zo een renner die zijn contract onverwacht verbreekt om te vertrekken.

0
Grote Plateau 20 oktober 2022 om 12:51

Steengoede renner. Hij heeft voor zijn kansen mogen strijden, maar het was vaak net 2de of 3de. Hij is niet echt rap. Dan gaat Lefevere tot het uiterste om dit soort renners te houden.

0
Cycling 20 oktober 2022 om 13:26

Dit kun je toch echt wel als een aderlating voor het team zien. Er zal wel een reden zijn waarom hij vertrekt. Misschien dat hij van mening is dat hij te weinig kansen kreeg bij QSA. Afwachten of Lefevere er nog een stukje in de krant overschrijft

0
Grote Plateau 20 oktober 2022 om 14:26

Ik merk dat je je verheugt op dat stukje.

Ik niet. Steengoed over medium-lastig terrein, maar geen specialisme.

Geen Flandrien, geen LBL, RvL-renner of iemand voor bergetappes, maar ook niet iemand die in de sprinttrein die hele hoge snelheid heeft zoals bv. Cavagna.

Toch niet vergeten dat hij van trekpaard naar mededinger in Bretagne, San Sébastian, e.a. is mogen/kunnen gaan.

0
Romāns Vainšteins 20 oktober 2022 om 15:16

Volgens mij is Honoré iemand die als rittenkaper goed uit de voeten kan. Bij EF zal hij dat naar hartelust mogen gaan doen.

1
Lay On 20 oktober 2022 om 13:34

Benieuwd of Honoré ook Acquadro als adviseur heeft…

0
Cochise 20 oktober 2022 om 15:27

Adviseur. Mooi eufemisme voor malafide makelaar.

1
Ivanoviclover 20 oktober 2022 om 17:18

wie kan mij alles vertellen over Acquardo? natuurlijk kan ik googelen, maar dat is minder interactief.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone