‘Mikkel Frølich Honoré in 2019 neoprof bij Deceuninck-Quick-Step’

zaterdag 20 oktober 2018 om 10:55
‘Mikkel Frølich Honoré in 2019 neoprof bij Deceuninck-Quick-Step’

foto: Sirotti

Mikkel Frølich Honoré lijkt voor 2019 verzekerd van een plekje in de selectie van Deceuninck-Quick-Step. Dat meldt Het Nieuwsblad. Dit najaar was de pas 21-jarige Deen al actief als stagiair voor de ploeg van Patrick Lefevere, waardoor hij onlangs aan de start stond van koersen als Milaan-Turijn en Gran Piemonte.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Volgens de Belgische krant krijgt Honoré, die als een echte hardrijder bekendstaat, een vergelijkbaar takenpakket als Tim Declercq. De Deen is daarmee een welkome versterking voor de Belgische WorldTour-ploeg, die vaak een dubbel programma rijdt.

Honoré won dit seizoen de Belgische 1.2-koers Circuit de Wallonie en hij maakte deel uit van de winnende ploeg in de ploegentijdrit van de Tour de l’Avenir. Ook was hij vijfde in Gent-Wevelgem/Kattekoers U23. Daarnaast liet hij zich opmerken in de WK-wegwedstrijd voor beloften, waarin hij op vijftig kilometer van de streep in een kopgroep terechtkwam met onder anderen de uiteindelijke wereldkampioen Marc Hirschi.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Bryan Cuperus 20 oktober 2018 om 11:03

Gaan ze zo’n jong talent nu al in de De Clercq rol duwen? Toch wel een beetje zonde…

0
Mark 20 oktober 2018 om 11:43

Dat is toch prima. Een paar jaartjes voornamelijk knecht zijn, met enkele keren een vrije rol, is toch geen verspilling van zijn talent?
En als hij het goed doet kan hij natuurlijk ook een andere rol krijgen binnen QST.

0
ASF 20 oktober 2018 om 11:56

Ben benieuwd of Peak ook een contract krijgt aangeboden. Toch mooi resultaat behaald in Piemonte

0
bidon colle 20 oktober 2018 om 13:37

1 goed resultaat rijden als stagair in bv Piemonte is voor World Tour teams meestal niet voldoende om ook volgend jaar bij die ploegen te rijden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone