Mikkel Bjerg valt zondag Deens uurrecord aan

woensdag 2 oktober 2019 om 11:40
Mikkel Bjerg valt zondag Deens uurrecord aan

foto: Cor Vos

Mikkel Bjerg gaat zondag in Odense het Deens uurrecord aanvallen. De drievoudig wereldkampioen tijdrijden bij de beloften hoopt de 53.975 meter van Martin Toft Madsen te verbeteren.

Er is veel activiteit rondom het Deens uurrecord. Toft Madsen, die met zijn afstand derde ter wereld staat, deed twee maanden geleden een poging in Odense. Daarmee maakte hij het Deens uurrecord afhandig van Bjerg, die 53.730 meter aflegde in oktober 2018.

“Toft Madsen heeft het Deens uurrecord nu een maand in handen. Ik denk dat dat lang genoeg is”, vertelt Bjerg zelfverzekerd aan Forjushlir. “Mijn conditie is momenteel een stuk beter dan vorig jaar, dus ik denk dat het mij wel moet lukken om driehonderd meter verder te rijden.”

De Denen lijken het verbeteren van het werelduurrecord voorlopig uit hun hoofd gezet te hebben. Dat is momenteel in handen van Victor Campenaerts, die in april 55.089 meter afhaspelde in een uur.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Fieldbird 2 oktober 2019 om 11:50

Vet dat ze dat gewoon even tussendoor doen, draagt alleen maar bij in het zo scherp mogelijk stellen van het werelduurrecord. Benieuwd waar de grens ligt.

0
Groningen 2 oktober 2019 om 12:29

Vooral ook wel leuk dat ze het in eigen land doen. Het werelduurrecord breken in odense lijkt me zo goed als onmogelijk, maar een strijd op nationaal niveau is wel mooi. Al hoop ik, en verwacht ik, dat Bjerg niet heel lang meer zal wachten met een serieuze aanval op de tijd van Campenaerts.

0
joern00 2 oktober 2019 om 12:51

Je bedoeld de afstand van Campenaerts? De tijd ligt al vast.

0
Groningen 2 oktober 2019 om 14:51

Touché

0

Headlines

Populair

Materiaalzone