‘Mikel Landa moet Vincenzo Nibali volgend jaar vervangen bij Bahrain Merida’

woensdag 24 april 2019 om 11:45
‘Mikel Landa moet Vincenzo Nibali volgend jaar vervangen bij Bahrain Merida’

foto: Cor Vos

Mikel Landa moet volgend jaar bij Bahrain Merida de man voor de grote rondes worden. De Baskische coureur rijdt nu nog voor Movistar, maar zou volgens CyclingNews een contract van twee jaar getekend hebben bij de WorldTour-ploeg van onder andere Rohan Dennis en Vincenzo Nibali.


Bahrain Merida was al geruime tijd op zoek naar een vervanger voor Vincenzo Nibali in het geval dat de contractonderhandelingen met de Italiaanse kopman spaak zouden lopen. Nibali lijkt volgend seizoen te vertrekken bij Bahrain Merida: de Italiaan heeft een aflopend contract en staat in de belangstelling van onder andere Trek-Segafredo. De verwachting is dat Nibali zijn broertje Antonio, zijn trainer Paolo Slongo en dokter met Emilio Magni met zich meeneemt.

Bahrain Merida was in 2017 ook al geïnteresseerd in Mikel Landa, maar toen koos de coureur voor een overstap van Team Sky naar Movistar.

Dit artikel delen:

11 Reacties

ivo001 24 april 2019 om 11:52

Lijkt me eigenlijk wel een prima keus voor hem. Geen gedoe meer met Quintana, Valverde, Soler, Carapaz, gewoon de grote rondes uitkiezen die hij wil starten als kopman.

Japsie 24 april 2019 om 12:08

@ ivo, ben ik niet met je eens. Valverde zal hoogstwaarschijnlijk geen klassementen in grote rondes meer gaan rijden en of Soler ooit in grote ronden gaat meedoen voor het podium moet ik nog zien. Alleen Quintana en Carapaz voor grote rondes is dan wel weer mat magertjes voor zo’n grote equipe.

Scott Sunderland 24 april 2019 om 12:53

Landa lijkt vooral goed in het maken van "ongelukkige" keuzes. Bij Sky was hij niet happy en bij Movistar eveneens niet. Daar komen dan nog de valpartijen en blessures bij waar hij een abonnement op heeft. Ik vraag me echt af of hij ooit echt voor een overwinning in een grote ronde gaat meedoen. Misschien dat hij mentaal zwakker is dan fysiek. Talent heeft hij zeker wel. Hij komt tragisch en melancholiek over.

Bahamontes Fanclub 24 april 2019 om 12:59

Zal wellicht inderdaad nooit de man van de roze, gele en rode truien worden. Het is eerder een man van de etappezeges en de bergklassementen, maar dan moet hij zich daar natuurlijk wel op willen toeleggen.

Turtlehead 24 april 2019 om 13:45

Inderdaad. Speelbal van zijn manager en flink cashen misschien ook?

wulu 24 april 2019 om 12:59

Lijkt meer en meer een schaduw kopman of een luxe meesterknecht, dan een absolute kopman.

Fast Freddy 24 april 2019 om 13:21

Eindelijk een keuze die ik zou begrijpen. Gewoon als kopman naar de tour.

IlPirata 24 april 2019 om 15:16

Landa heeft qua ploegen kiezen iets teveel misgegrepen (overschot kopmannen). Alleen kopman ergens(en minder valpartijen) zal deze rasklimmer goed doen.

Johnny7 24 april 2019 om 18:01

Zou eindelijk een verstandige keuze zijn.

Jan Blokland 24 april 2019 om 20:14

Landa is natuurlijk wel een topper. Of hij ooit een ronde zou kunnen winnen betwijfel ik ook. Het zit hem ook niet mee de laatste tijd. Pakt wel zijn ritjes mee. Komt natuurlijk ook omdat zijn klassementen meestal dan al om zeep zijn geholpen om wat voor redenen dan ook. Anders laten ze hem ook niet gaan natuurlijk. Komt een beetje overeen met Majka. Ook goed maar niet voor een klassement.

Brabander 24 april 2019 om 21:05

Wel een aardige vergelijking. Had 1 topjaar, maar daarna vaak (net) niet.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.