Mikel Landa moet betrokkenheid bij Euskaltel-Euskadi opgeven

zaterdag 27 maart 2021 om 13:33
Mikel Landa moet betrokkenheid bij Euskaltel-Euskadi opgeven

foto: Cor Vos

Mikel Landa is niet langer voorzitter van de Fundación Euskadi, de organisatie achter Euskaltel-Euskadi. Van de UCI moest de Spaanse renner van Bahrain Victorious zijn rol opgeven omdat er sprake zou zijn van belangenverstrengeling. Dat meldt Noticias de Navarra.

Volgens de UCI was er sprake van belangenverstrengeling tussen de renner Mikel Landa en zijn positie als voorzitter van Fundación Euskadi, dat het ProTeam Euskaltel-Euskadi ondersteunt. Hij zou in wedstrijden kunnen samenwerken met de Baskische formatie en zo’n situatie strookt niet met de reglementen. Daarom moest de Spanjaard zijn positie bij Fundación Euskadi opgeven. Zijn entourage deelt de stellingname van de UCI niet, maar legt zich neer bij de beslissing.

Landa ontfermde zich sinds 2017 over Fundación Euskadi. Toen de toenmalige manager Miguel Madariaga contact met hem opnam om het project over te nemen, twijfelde de Spaanse renner geen moment. Sindsdien groeide het project uit tot een profploeg op ProTour-niveau. Afgelopen jaar presenteerde de ploeg bovendien met de Baskische telefoonprovider Euskaltel een illustere naam als nieuwe hoofdsponsor.

De oranje formatie hoopt op een uitnodiging voor de Tour de France van 2023, die in Bilbao van start gaat.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Murcia 27 maart 2021 om 13:43

Logisch, maar als Landa echt voor belangenverstrengeling zou gaan is een stroman al voldoende. De regels zijn helder maar er zijn altijd wel juridische gaatjes te vinden voor wie dat wil.

0
lampje 27 maart 2021 om 14:40

Goed besluit, nu zullen hij en Eus nooit meer samenwerken in een koers!

0
Posterix 27 maart 2021 om 14:43

De UCI , a.k.a. De bankrekening van Lappentente, vond het iig zo belangrijk dat het 4 jaar zo heeft kunnen blijven bestaan.

0
Poeksel 27 maart 2021 om 15:21

Proteam sinds vorig jaar, de gebruikelijke periode die de UCI voor dat soort beslissingen nodig heeft erbij, dan kom je wel ongeveer op nu uit.

0
lo squalo dello Stretto 27 maart 2021 om 16:16

Begrijpelijk. Hopelijk gaat hij na Bahrein gewoon voor Euskaltel koersen

0
SCIC 27 maart 2021 om 16:28

Beste kans voor Euskaltel om een ticket voor de Tour te bemachtigen is Landa als renner te contracteren.

0
Jean Dumas 27 maart 2021 om 17:44

Muy simpatico, zo komt hij over in de Netflix-docu over Movistar.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone