Mikel Landa: “Laatste week ligt mij het beste”

vrijdag 6 mei 2016 om 11:52
Mikel Landa: “Laatste week ligt mij het beste”

foto: Marcel Koch

Mikel Landa is één van de topfavorieten voor de eindzege in de Giro d’Italia. De Spaanse kopman van Sky schaalt echter Nibali en Valverde ook hoog in. Vooral de ploeg rond Nibali is sterk volgens Landa, zegt hij tegen WielerFlits.

“Ik denk dat Nibali één van de favorieten is, maar ook Valverde. Zij hebben veel ervaring en zijn de grootste favorieten”, aldus Landa, die aan het einde zijn voordeel moet pakken. “Ik denk dat de laatste week mij het beste ligt. Die is heel lastig en ik denk dat de klimetappes een goede kans zijn voor mij.”

Op de vraag wie na drie weken Giro in het roze staat, is Landa duidelijk: “Ik!”

Het interview met Landa is in het Engels. Via ‘instellingen’ in de YouTube-video kan gekozen worden voor Nederlandse ondertiteling.


Wil je niets missen van de Giro-start in Gelderland en nog veel meer?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

9 Reacties

fringale 6 mei 2016 om 12:16

Ik geloof hem

richardm 6 mei 2016 om 12:32

Cursusje Engels heeft ie niet gekregen van sky?

Rosanero 6 mei 2016 om 12:38

@richardm: heeft de interviewer anders ook niet gehad van Sky.

Romāns Vainšteins 6 mei 2016 om 12:42

Hij probeert het tenminste, voor een Spanjool aardig hoor. Sowieso gaat dat beter bij die Basken aangezien ze reeds tweetalig zijn. Je ziet ook duidelijk dat hij minder afgestompt is (dan gelouterde toprenners) en wel open staat voor wat meer antwoord, beetje Spaans zou wonderen doen :)

Tisyaboy 6 mei 2016 om 13:09

”Tomorrow starts the Giro” is wel een heel Nederlandse-Engelse manier van uitdrukken.
Beter zou zijn: ”The Giro starts tomorrow” of ”The start of the Giro is tomorrow” Verder zijn het interessante interviews met de renners! Top

Toppie 6 mei 2016 om 13:17

Een klimmer vragen, waar kan je je concurrenten het meeste pijn doen?

Straks aan Dumoulin vragen, had je verwacht top 10 te rijden in de proloog?

rahimns 6 mei 2016 om 13:38

De beste stuurlui staan overduidelijk weer aan de wal, toch fantastisch dat men zelf exclusieve interviews maakt. Iets meer respect naar de makers zou op z’n plaats zijn.

Romāns Vainšteins 6 mei 2016 om 13:51

Ach ja, respect dit, respect dat… Het is gewoon een forum en we mogen ook gewoon lekker precies neerpennen wat we denken toch ?

Orakel 6 mei 2016 om 14:32

“De beste stuurlui staan overduidelijk weer aan de wal, toch fantastisch dat men zelf exclusieve interviews maakt. Iets meer respect naar de makers zou op z’n plaats zijn.”

Wat een respectloze opmerking. Alsof Wielerflits bestaat uit een stelletje amateurs waarbij je de lat bewust laag moet leggen.
Juist mensen die de lat hoog leggen tonen respect. Die nemen Wielerflits serieus als Nederlands grootste platform mbt professioneel wielrennen.

Headlines

Materiaalzone

Populair