Mike Teunissen wil in 2017 finales van klassiekers rijden

Mike Teunissen wil in 2017 finales van klassiekers rijden

foto: Marcel Koch

dinsdag 10 januari 2017 om 15:20

Mike Teunissen maakte afgelopen winter de overstap van LottoNL-Jumbo naar Sunweb, een ploeg die hem ook twee jaar geleden wilde hebben. “Spijt hem ik niet, want ik heb veel kunnen leren. Maar nu is het tijd voor een nieuwe stap”, vertelt hij aan WielerFlits.

Klassiekers
Met het vertrek van John Degenkolb heeft Sunweb niet direct een kopman voor de kasseienklassiekers, koersen die Teunissen goed liggen. “De nadruk bij de ploeg ligt op talentontwikkeling”, verduidelijkt de 24-jarige Limburger. “Het klassiekerprogramma is daar nu een heel mooi voorbeeld van. […] We hebben heel veel jongens in de ploeg die van hetzelfde niveau zijn. Dus er is geen uitgesproken kopman, maar ook geen knechten. We beginnen op gelijke voet en bekijken in de komende koersen hoe het gaat en wie er bovenuit steekt. Je kunt dat dus zelf afdwingen en dat is ook een van de redenen waarom ik hiervoor gekozen heb.”

foto: Marcel Koch

foto: Marcel Koch

Teunissen hoopt op zijn kans. “Ik heb vorig jaar zo’n beetje alle voorjaarskoersen gereden. En ook redelijk goed, al valt dat voor de meeste mensen niet op. Als ik nu dan niet zo vroeg hoef te werken en mezelf een beetje mag sparen, dan denk ik dat ik er richting de finales nog bij kan zijn. Dan is het nog heel ver tot echt mee doen voor de overwinning. Maar laat ik dan in ieder geval voor volgend jaar (aankomend seizoen, red.) de finales al mee kunnen maken. Dan is dat denk ik al een goede vervolgstap. We zien de komende jaren dan wel hoe snel het allemaal gaat en wat er nog meer in zit.”

Grote ronde
Het staat in ieder geval vast dat Teunissen een grote ronde gaat rijden in 2017. Die had hij ook graag vorig jaar willen rijden. “Het is een groot gemis als je zelf vindt dat je er één had moeten rijden”, meent de jongeling. “In het kader van talentontwikkeling is het goed om een grote ronde te rijden. Daarom ben ik blij dat ik nu al de garantie heb dat ik er in 2017 weer eentje mag rijden. Het is fijn om te weten en goed voor de verdere ontwikkeling in mijn carrière.” Welke ronde dat gaat zijn, wilde Teunissen niet prijsgeven.

Dit artikel delen:

26 Reacties

mus van de maasstad 11 januari 2017 om 06:51

Vraag me af of hij niet gewoon beter bij TLJ had kunnen blijven en zich nog ff in de schaduw van Boom iets verder ontwikkeld. Verder had hij daar nog veel kunnen leren van bv een Tankink.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair