Mike Teunissen sprint naar vijfde plaats in Vuelta: “Kwam net te veel in gedrang”
foto: Cor Vos
zaterdag 10 september 2022 om 09:15

Mike Teunissen sprint naar vijfde plaats in Vuelta: “Kwam net te veel in gedrang”

Mike Teunissen sprintte in de negentiende etappe van de Vuelta a España naar een vijfde plaats. De Nederlander zat nog in het uitgedund peloton en kon zo meestrijden voor de zege, maar moest zich gewonnen geven tegen een aantal renners. Mads Pedersen won uiteindelijk de etappe. “We proberen er, na het vertrek van Primoz Roglic, het beste van te maken.”

Op de laatste beklimming van de dag, de Puerto del Piélago, werd de koers hard gemaakt. De mannen van Trek-Segafredo en Bahrain Victorious reden een hoog tempo, waardoor een heleboel sprinters de rol moesten lossen. Onder meer Tim Merlier, Pascal Ackermann, Danny van Poppel en Kaden Groves maakte op die manier geen kans meer op de zege in Talavera de la Reina.

“Het ging eigenlijk opvallend goed op de twee klimmetjes. Ik had een mooie kans, aangezien er al een aantal sprinters waren gelost”, vertelde Teunissen op de ploegsite van Jumbo-Visma. “Ik werd goed naar voren gebracht, maar kwam net te veel in het gedrang te zitten.”

Teunissen over laatste bergetappe: “Nieuw plan maken”
Voor Teunissen was het een opsteker na een aantal anoniemere dagen. “Ik ben ziek geworden en ben ook gevallen, het was vooral overleven Het gaat echter steeds beter en nu kom ik er doorheen.” Jumbo-Visma moet het natuurlijk zonder kopman Primoz Roglic doen, een aderlating voor de ploeg. “We proberen er het beste van te maken. Dat gaat best aardig, denk ik. Voor de etappe van zaterdag gaan we weer een plan maken samen”, aldus Teunissen.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
10 september 2022 09:53
Enkel zijn eigen fout dat hij niet dichter eindigt. Als niet topspurter zat hij gewoon te ver voor aanvang van de spurt. Hij werd helemaal niet gehinderd, maar had gewoon niet de benen om op te schuiven. Alle renners na Petersen zijn snelle mannen, maar geen topspurters. Daarom zie je ook dat geen enkele van die renners nog kan opschuiven en remonteren. Zoals ze de spurt ingedoken zijn, zo zijn ze ook geëindigd. Vandaar het enorme belang van de positionering.
    10 september 2022 11:11
    Nou, de lead-out van Rohan Dennis was ook niet om naar huis te schrijven...
10 september 2022 09:40
Over 2 dagen zal Jumbo met een statement naar buiten komen dat het de schuld is van Fred Wright.

Reacties zijn gesloten.