Mike Teunissen richt zich op Vuelta a España
foto: Cor Vos
Youri IJnsen dinsdag 28 juni 2022 om 09:00

Mike Teunissen richt zich op Vuelta a España

Video Mike Teunissen hoorde onlangs dat hij buiten de boot viel voor de selectie van Jumbo-Visma voor de Tour de France. Hij is de tweede reserve na Robert Gesink, voor het geval dat. De 29-jarige klassiekerspecialist wist dat het lastig werd en kijkt intussen alweer vooruit. Hij vertelt aan WielerFlits dat hij zich nu opmaakt voor de Ronde van Spanje, die in Nederland start.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Ik vocht eigenlijk vooral voor het plekje als sprintaantrekker voor Wout van Aert”, vertelt hij voor onze camera. “Als je ziet hoe Christophe Laporte in de rondte rijdt, toen zag ik al snel dat het heel lastig werd. Het is dus niet zo dat ik zeg: ‘gòh, wát een teleurstelling’. Het is denk ik een logische keuze.”

Teunissen heeft er dan ook niet veel moeite mee. “Het is de luxe van deze ploeg, natuurijk. Het is enorm gebalanceerd en sterk op alle vlakken. Dan loop je het risico dat je erbuiten valt”, relativeert hij. De Limburger werkt nu toe naar de Vuelta a España, waarschijnlijk via de Ronde van Polen. Hij vertrekt nu eerst op hoogtestage naar Tignes.

De Vuelta begint op vrijdag 19 augustus overigens met een ploegentijdrit in Utrecht. Daags nadien is de start in ‘s-Hertogenbosch, met de finish opnieuw in Utrecht. De derde etappe gaat van en naar Breda.

Wedstrijdprogramma

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

 
5 Reacties
Sorteer op:
28 juni 2022
Teunissen is ook einde contract volgens mij? Als ik hem was zou ik weggaan bij Jumbo, hoe jammer dat ik dat ook zou vinden. Hij is goed genoeg om de Tour de betwisten en om vaker een vrije rol te krijgen dan dat hij nu krijgt. Lekker naar Lotto Soudal of Wanty o.i.d.!
    Naast het voor eigen kans kunnen rijden, geef nog een andere reden waarom hij bij Jumbo zou vertrekken? mike is simpelweg ook niet goed genoeg om kopman te zijn en kan beter hopen dat iedereen naar Benoot, Laporte en Van Aert kijkt tijdens de klassiekers. Juist op deze manier kan hij een succesvolle vooruitgeschoven pion zijn zoals vaak gebeurde binnen de Wolfpack.
28 juni 2022
Kom op Mike
28 juni 2022
Grappig dat ook volwassen mensen het altijd nog erg leuk vinden om zichtbaar op de achtergrond de aandacht te krijgen. "Ben ik op TV?" De VAM het hoogtepunt van Drenthe in meerdere opzichten.
28 juni 2022
Ik vind die Teunissen vaak een beetje zelfgenoegzaam overkomen. Doet het voorkomen alsof niks hem raakt: geen Nederlands kampioen worden; niet geselecteerd worden voor de Tour. Praat alsof hij een soort ploegleider is voor Jumbo, in plaats van een van de renners. Vind ik jammer, een beetje emotie en persoonlijke ambitie tonen mag best.

Reacties zijn gesloten.