Mike Teunissen over rentree in Hongarije: “Ik ben best zenuwachtig”

dinsdag 11 mei 2021 om 13:04
Mike Teunissen over rentree in Hongarije: “Ik ben best zenuwachtig”

Mike Teunissen - foto: Cor Vos

Woensdag begint de 42ste editie van de Ronde van Hongarije (12-16 mei). Jumbo-Visma staat aan het vertrek met de heroptredende Mike Teunissen, Gijs Leemreize, Olav Kooij, Michel Hessmann, Mick van Dijk en Rick Pluimers.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Teunissen kende geen gelukkige start van het seizoen. De renner van Jumbo-Visma moest na een val op hoogtestage passen voor het complete voorjaar en kon zo niet deelnemen aan wedstrijden als Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. In de Ronde van Hongarije speldt hij voor het eerst sinds lange tijd weer een rugnummer op.

Teunissen geeft toe dat hij best wel zenuwachtig is in aanloop naar zijn eerste wedstrijd van 2021. “Ik ben best zenuwachtig. Het is eigenlijk heel lang geleden dat ik een koers heb gereden. En het is helemaal lang geleden dat ik een wedstrijd heb gereden waar ik me goed op heb kunnen voorbereiden, want afgelopen najaar was mijn voorbereiding verre van top.”

“Ik ben benieuwd hoe het zal gaan. Afgelopen week ben ik nog bij de fysio geweest voor wat testjes en dat zag er allemaal goed uit. Ik heb eigenlijk nergens meer last van. De trainingen van de afgelopen periode gingen aardig en de Ronde van Hongarije zal mijn eerste test worden”, aldus Teunissen. “Deze wedstrijd is een mooie opstap naar de rest van het seizoen, met als hoogtepunt de Tour.”

Jeugdige ploeg 
Teunissen is nog altijd maar 28 jaar, maar toch is hij veruit de oudste renner in de selectie voor de Ronde van Hongarije. Jumbo-Visma stuurt een bijzonder jonge ploeg naar Hongarije met Kooij (19), Leemreize (21), Pluimers (20), Van Dijke (21) en de twintigjarige Duitser Hessmann. Pluimers, Van Dijke en Hessmann komen normaal uit voor de opleidingsploeg.

Teunissen: “Als ik die mannen goed kan helpen en zelf de wedstrijd goed door kan komen, dan kunnen we het een geslaagde week noemen. Of de rol van racecaptain bij mij past, kan ik na de Ronde van Hongarije vertellen. Het is mooi om met een mix van profs en jongens uit de opleidingsploeg op pad te gaan.”

Selectie flag-nl Jumbo-Visma voor Ronde van Hongarije (12-16 mei)
flag-nl Mick van Dijke
flag-de Michel Hessmann
flag-nl Olav Kooij
flag-nl Gijs Leemreize
flag-nl Rick Pluimers
flag-nl Mike Teunissen

Dit artikel delen:

6 Reacties

Timothy12 11 mei 2021 om 14:28

Mooie selectie. Dit zijn toch wel de renners van het development team die er bovenuit steken op dit moment (Fisher-Black ook natuurlijk).

0
Killco 11 mei 2021 om 16:22

jaja, je zal maar 2 dagen de gele trui hebben gedragen. Ultiem.

0
kelderfan 11 mei 2021 om 18:08

Ik vind ’t mooi, dat Mike Teunissen weer kan racen.

0
bertje77 11 mei 2021 om 18:17

Goed je weer te zien Mike

0
Scott Sunderland 11 mei 2021 om 19:05

Zeker spannend. Hij moet ook nog in vorm geraken en laten zien dat hij goed genoeg is om de Tour te rijden. Als dat lukt behoudt hij uiteraard zijn plaatsje in de Tour ploeg. Maar zo niet dan denk ik dat ze alsnog iemand anders selecteren.

0
Derierre de la course 11 mei 2021 om 23:01

Wel leuk een week als au pair.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone