Mike Teunissen loopt schaafwonden op bij val in Noorwegen

maandag 30 mei 2022 om 09:44
Mike Teunissen loopt schaafwonden op bij val in Noorwegen

foto: Cor Vos

Mike Teunissen is niet ongeschonden uit de Tour of Norway gekomen. In de slotetappe kwam de snelle man van Jumbo-Visma aan hoge snelheid ten val en daarbij liep hij veel schaafwonden op. Even dacht hij aan opgeven, maar ondanks zijn verwondingen vervolgde hij zijn weg en bereikte hij nog als zevende de finish.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Teunissen kon op vijftig kilometer van de finish een val niet vermijden toen in het peloton ongeveer twintig renners tegen de grond gingen en had veel schaafwonden. Even was hij in paniek toen hij met een gescheurde koersbroek en een gehavende dij in de berm stond, zegt hij op zijn officiële website. “Ja, na zo’n val wel! We gingen 65 kilometer per uur. Dan hoop je vooral niks gebroken te hebben.”

Even schoot het door zijn hoofd om de strijd te staken toen hij de schade opnam. “Ik zag een gat in mijn heup en wilde eigenlijk stoppen. Toch heb ik doorgereden, maar eigenlijk ben je dan niet meer met de koers bezig.” Dat hij toch nog naar zijn vijfde top 10-klassering van de ronde reed, geeft aan dat de conditie goed is. “Het ging wel goed, maar ereplaatsen tellen niet”, geeft hij tot slot nog mee.

Ploegleider Arthur van Dongen baalt dat Teunissen, de beoogde kopman voor de sprint, bij een val betrokken was. “Hij kon nog terugkeren in het peloton, maar zijn rol was wel uitgespeeld. We hebben dan geschakeld in de finale met Timo Roosen. Die stak goed door naar twee vroege vluchters. Helaas weden ze nog net teruggepakt. Dat Timo en Mike zesde en zevende eindigen, betekent dat ze nog goed standgehouden hebben.”

Teunissen vervolgt zijn seizoen normaal gesproken met de ZLM Tour, waar hij mag proberen zijn titel van 2019 te verdedigen. De vijfdaagse ronde begint op 8 juni in Kapelle.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Scott Sunderland 30 mei 2022 om 13:18

En een belangrijke vraag voor Teunissen : mag hij mee naar de Tour of kiezen ze voor Laporte ? Ik denk Laporte.

0
Turtlehead 30 mei 2022 om 13:44

Ik denk ook Laporte. Ik zou Teunissen óók meenemen, anders is t toch n gok om voor groen te gaan.

0
Scott Sunderland 30 mei 2022 om 16:20

@ Turtlehead
Wie zou je dan thuislaten als je Laporte en Teunissen meenam naar de Tour ?

0
Romāns Vainšteins 30 mei 2022 om 14:43

Skåffwøndde heet dat toch? Probeer wel een beetje on point te zijn hè.

0
Fifty 30 mei 2022 om 14:48

zo jij kan met een keyboard overweg

kan je me leren?

0
Jean Dumas 30 mei 2022 om 15:01

En het is Tønissen.

0
Kopinkas 30 mei 2022 om 17:01

Een gehavende dij… Een gat in zijn heup… Tja, wie zou het niet op zijn heupen krijgen van de Remco-dominantie in dat rondje. (ok, geen dijenkletser, ik geef het toe)

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone