Mike Teunissen gaat naar Belkin

woensdag 27 augustus 2014 om 16:43

Mike Teunissen heeft een tweejarig contract getekend bij Belkin. Dat maakt de Nederlandse WorldTour-ploeg bekend. Bovendien verlengen Jos van Emden, Marc Goos, Martijn Keizer en Bram Tankink hun contract bij de formatie van Richard Plugge.


“Met Mike Teunissen halen we een voormalig wereldkampioen veldrijden bij de beloften binnen”, stelt ploegleider Nico Verhoeven . “Hij is zich dit jaar volledig op de weg gaan focussen en heeft met onder meer winst in de beloftenversie van Parijs-Roubaix zijn kwaliteiten getoond.”

Teunissen, die dit seizoen uitkomt voor het Rabobank Development Team, is blij met de transfer. “Voor iemand van mijn leeftijd is dit prachtig. Ik heb hier heel lang en hard voor gewerkt. Ik hoop eerst veel kilometers te maken en mijn taken zo goed mogelijk te volbrengen.”

“Vervolgens hoop ik mezelf misschien iets meer te laten zien. Ik spiegel me heel erg aan renners als Wilco [Kelderman] en Moreno [Hofland]. Ik heb nog met hen gereden en momenteel doen zij goed mee op het hoogste niveau. Daar hoop ik ook op”, aldus de 22-jarige Nederlander.

Contractverlengingen
Jos van Emden, Marc Goos, Martijn Keizer en Bram Tankink blijven twee jaar langer bij de ploeg. Het viertal heeft hun contract verlengd. “Jos van Emden is allround inzetbaar en van grote waarde voor de sprinttrein en het klassieke team”, aldus Verhoeven. “Bovendien staat hij ook in grote rondes zijn mannetje.”

Verhoeven gaat verder: “Marc Goos reed dit jaar in de vorm van de Giro zijn eerste grote ronde en deed dat heel goed. Martijn Keizer is momenteel bezig aan zijn tweede grote ronde van het jaar en is een uitstekende helper. Bram Tankink vervult als koerskapitein een belangrijke rol binnen onze formatie.”

BrandLoyalty
De formatie van Richard Plugge heeft onlangs een intentieverklaring ondertekend met De Lotto en BrandLoyalty. Laatstgenoemde zal echter niet in de naam van de ploeg komen. “Op dit moment zijn we nog op zoek naar een tweede naamsponsor naast Lotto”, aldus Pluggge.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.