Mike Teunissen derde in Noorwegen: “De eindzege was na dag één al moeilijk”

maandag 23 augustus 2021 om 09:33
Mike Teunissen derde in Noorwegen: “De eindzege was na dag één al moeilijk”

foto: Cor Vos

Mike Teunissen heeft de Tour of Norway afgesloten op de derde plaats. Op de laatste dag van de vierdaagse ronden veranderde er niets meer in de top-3 van het algemeen klassement.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Teunissen was samen met Jonas Vingegaard en Tobias Foss een van de speerpunten bij Jumbo-Visma voor de Tour of Norway. Vingegaard en Foss verloren op de eerste dag echter al minuten in de strijd om het klassement; de Deense nummer twee van de Tour de France had na de Clásica San Sebastián last gehad van fysieke klachten en zijn Noorse ploeggenoot, negende in de Giro d’Italia, miste koersritme na het eerste deel van het seizoen.

Teunissen werd in de eerste rit zevende, en daarna twee keer derde. Op de laatste dag finishte hij vierde. “We hebben een mooie koers gereden”, liet hij weten. “We kwamen voor de overwinning, maar dat werd na dag een al heel moeilijk. We hebben deze week vooral veel ereplaatsen behaald. Natuurlijk zou ik graag een keer winnen, maar het is wel leuk dat ik in ieder geval de winst van het puntenklassement mee pak. Een overwinning ontbreekt, maar slecht was het niet.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

hjjanssen1973 23 augustus 2021 om 10:05

Wanneer zien we Mike weer in een grote ronde?

0
Dario Koelkast 23 augustus 2021 om 10:11

in de herhalingen van de afgelopen Tour, zal je hem nog wel kunnen zien. En ik verwacht hem volgend jaar ook wel in een grote ronde, al zal het dan als wegkapitein of lead -out zijn, misschien met einde van de ronde een wat vrijere rol, afhankelijk van het verloop.

0
hjjanssen1973 23 augustus 2021 om 10:31

Owja… ;-) is een aantrekkelijke renner.

0
Wheely 23 augustus 2021 om 10:30

Mike steekt in goede vorm, constant kort gereden dit rondje. Op naar het najaar. In Roubaix weet je het maar nooit!

0
chasse patat 23 augustus 2021 om 14:01

Ook mee naar het WK.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone