Mike Teunissen geniet van rode trui Robert Gesink in Vuelta: “Bekroning voor hem”

vrijdag 19 augustus 2022 om 21:36
Video

Mike Teunissen beleefde met Jumbo-Visma een bijzondere avond in Utrecht. De Nederlandse formatie won de teamchrono met verve en hielp Robert Gesink aan de rode trui. “Het is heel mooi om deze samen te winnen”, vertelde Teunissen direct na afloop.

“Het is speciaal om hier op eigen bodem te starten. Er is zoveel publiek dat je aanmoedigt, dat geeft moraal”, bedankt de Nederlander het thuispubliek. “Dat we nu ook nog Robert (Gesink, red.) in het rood hebben gekregen, maakt het heel mooi.”

De sleutel tot het succes van Jumbo-Visma? “We zijn goed georganiseerd: van onze voeding tot aan het materiaal, alles komt samen op een dag als vandaag. En ja, toen we op het eerste tussenpunt hoorden dat we de snelsten waren, kregen we vleugels”, legt de Limburger uit.

Bekroning voor Gesink
Na afloop vertelde hij bij WielerFlits dat hij genoten en afgezien heeft. “Er was enorm veel sfeer en support. Als je dan hoort dat je de snelste bent onderweg, dan geeft dat moraal. Het is genieten dat je dan samen kan afsluiten als winnaar”, aldus Teunissen. “Voor mij is het mooi dat ik hier in het winnende team kan zitten, dat was ook even geleden.”

“En voor Robert is het ook mooi, hij heeft vele hoogtepunten maar ook dieptepunten gekend. Op deze manier wordt al zijn werk toch bekroond met deze trui. Iedereen gunt het hem van harte. Het is hartstikke mooi dat hij morgen in die trui kan rondrijden en ik hoop dat hij ervan kan genieten.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

6 Reacties

Marik 19 augustus 2022 om 22:01

@redactie, ik mis de voorbeschouwing op de etappe van morgen, klopt dat?

0
Blackcanyon 19 augustus 2022 om 22:22

Morgen rijden ze Van 's-Hertogenbosch via de Amerongse berg en Austerlitz naar Amersfoort. Daar doen ze nog een laatste heuveltje aan, de Utrechtse weg, alvorens ze finishen in Utrecht.
Voor morgen geven we 5 sterren aan de geboren Barnevelder Wilco Kelderman die Amersfoorter is maar bij Maastricht over de grens woont. Verder 5 sterren voor Mike Teunissen omdat hij uit Limburg komt en dus weet wat heuveltjes zijn en morgen in de sprint kan winnen van Robert Gesink. Tot slot nog 5 sterren voor Boy van Poppel omdat die in Utrecht geboren is en ook een sprint kan winnen als hij eindelijk eens naar zijn vader luistert :-)

@your service Marik.

0
reusjen 19 augustus 2022 om 22:28

Als ze op de Utrechtseweg komen zijn ze al nagenoeg boven. Die laatste paar 100 meter langs het bergpaviljoen gaat amper meer omhoog. Al geldt dat eigenlijk voor de hele Amersfoortse berg.

0
Marik 19 augustus 2022 om 22:49

Wordt zeer gewaardeerd!

0
Lalsacien 19 augustus 2022 om 23:58

Ze rijden in Amersfoort de Hugo de Grootlaan omhoog. Daar werk ik.

0
Blackcanyon 20 augustus 2022 om 04:11

Eerst Hugo de grootlaan, daarna Utrechtseweg.
Reusjen heeft gelijk dat je bij de Utrechtseweg bijna boven bent. En net als op La Redoute is dat het punt waar het kan gebeuren Al loopt t bij La Redoute nog lang vals plat door.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone