Miguel Angel Lopez wint Colombiaans duel in Vuelta a Burgos

donderdag 9 augustus 2018 om 16:53
Miguel Angel Lopez wint Colombiaans duel in Vuelta a Burgos

Miguel Angel Lopez heeft dankzij een ultieme versnelling de derde etappe in de Vuelta a Burgos gewonnen. De kopman van Astana leek lange tijd te soleren op de Picon Blanco, maar werd in de laatste kilometer nog bijgehaald door een ontketende Ivan Sosa. In een sprint-a-deux bergop wist Lopez de ritzege alsnog veilig te stellen.

De etappe kende een overzichtelijk verloop. Al vroeg in de rit vormden vijf renners de ontsnapping van de dag. Lluís Guillermo Mas (CajaRural-RGA), Txomin Juaristi (Fundación Euskadi), Delio Fernandez (Delko Marseille Provence KTM), Sindre Lunke (Fortuneo-Samsic) en Pablo Torres (Burgos-BH) reden een maximale voorsprong bijeen van bijna vier minuten.

Bijna heel de rit was het Astana dat in het peloton de leiding nam. De aanloop naar de slotklim ging over lange, golvende maar kaarsrechte wegen. Voor de ontsnappers was het daardoor buitengewoon lastig om hun voorsprong vast te houden.

Beklimming Picon Blanco
Mas en Torres wisten als duo de voet van de slotklim te bereiken. Hun voorsprong bedroeg toen nog slechts een krappe minuut. Met nog zes kilometer te gaan, was het Mas die als laatste werd teruggepakt. Ondertussen was er van een compleet peloton geen sprake meer, want door een verschroeiend tempo van Sky stond de achterdeur in de groep wagenwijd open.

De eerste serieuze speldenprik, kwam met nog 4,2 km. te gaan, op naam van Rubén Fernández en Igor Anton. Deze aanval werd vrijwel meteen gecounterd door demarrages van Ivan Ramiro Sosa, Miguel Angel Lopez en Rein Taaramäe.

Uiteindelijk wist Lopez een serieus gat te slaan. De kopman van Astana leek solo op de ritzege af te stevenen, totdat Sosa in de slotkilometer nog een verbluffende versnelling uit zijn kuiten wist te toveren. Het klimtalent dichte in een mum van tijd het gat naar zijn landgenoot en ging erop en erover. De meer ervaren Lopez stond dat niet toe en wist weer de aansluiting te maken. In een sprint bergop lukte het hem zijn voorwiel een fractie eerder over de finishlijn te krijgen.

Dit artikel delen:

11 Reacties

ONCE 9 augustus 2018 om 16:54

Knap, want het leek erop dat Sosa erop en erover ging en nog het meeste over had

ikbenprocycling 9 augustus 2018 om 16:56

Schitterend wielerlandschap, mooie koers en finale.

Edjahh 9 augustus 2018 om 16:58

Sosa door zijn jeugdigheid de etappe niet gewonnen, had duidelijkheid het meeste overschot.

siets 9 augustus 2018 om 17:03

Delacruz valt me hier toch wel tegen..

Scott Sunderland 9 augustus 2018 om 17:07

En Igor Anton duikt ook weer op…. Zeker weer tijd voor contractbesprekingen ??

KissMyAce 9 augustus 2018 om 17:18

@siets
Waarom?

IlPirata 9 augustus 2018 om 17:38

@Scott Sunderland Deelnemersveld is ook niet bijster erg hoog niveau dit jaar.

Scott Sunderland 9 augustus 2018 om 17:50

Leuk dat Jetse Bol ook weer beter gaat rijden met het oog op de Vuelta. Nummer 24 in de etappeuitslag en nu 22 in het klassement. Niet wereldschokkend ofzo maar hij laat een stijgend vormpijl zien bij zijn nieuwe ploeg. En aangezien hij geen topper is is dit wel een prima uitslag

rennerske 9 augustus 2018 om 18:32

Die Sosa is me er eentje. Wat een monsterversnelling trapt dit gastje. Was na Tour of Alps al verbaasd maar dit zag er ook weer heel machtig en makkelijk uit. Astana zal inmiddels de hengel wel uitgeworpen hebben.

siets 9 augustus 2018 om 18:48

Het is dat Hart hem enkele keren terug bracht, anders had hij er al eerder af gemoeten. Gat naar Lopez had zonder Anton en Kudus ook nog wel groter geweest. Voor een beoogd kopman van Sky in een grote ronde moet je, zeker in dit deelnemersveld, zonder struggles mee omhoog rijden.

ChefSpijker 9 augustus 2018 om 23:00

rennerske >>> Volgens mij is een transfer naar Trek het gerucht van de afgelopen maand. Maar dat moet dan net als bij Bernal vorig jaar afgekocht worden, want Savio heeft ‘m uiteraard voor langere tijd vastliggen.

Headlines

Materiaalzone

Populair